İşte oyların yeniden sayıldığı Gaziosmanpaşa’da son durum! Fark açılıyor

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 7:45 am - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 3:29 pm

Haber: Ceren Ural

TELE1 Haber Merkezi

AKP’nin itirazıyla YSK’nın İstanbul Gaziosmanpaşa‘daki seçimler için yeniden sayım kararı alması üzerine ilçe seçim kurulu önünde gerginlik yaşanmıştı. Gelen son bilgilere göre 570 sandık açılırken CHP’li Hakan Bahçetepe’nin farkı 935’e çıkardığı aktarıldı. Oyların yeniden sayımı sonrası sonucun değişmesi beklenmiyor.

CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa’da oyların yeniden sayılmasına karar verilmiş, CHP’nin benzer gerekçeleri öne sürerek talepte bulunduğu Ümraniye içinse yeniden sayım başvurusu YSK tarafından reddedilmişti. Oyların yeninden sayımı için ilçe seçim kurulu önüne gelen bazı vatandaşlar, belediye usulsüzlüklerin mi olduğu ve bunların üstünün kapatılması için zaman mı kazanılmaya çalışıldığı sorularını sormuştu.

‘MUHTELEMEN BUGÜN SAYIM BİTMİŞ OLACAK’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bu sabah yaptığı paylaşımda Gaziosmanpaşa’da oy sayımın yeniden başladığını duyurdu. Çelik paylaşımına şöyle devam etti: “Muhtemelen bugün sayım bitmiş olacak ve Hakan Bahçetepe Başkanımız Gaziosmanpaşa halkına hizmet etmeye başlayacak.”

468 SANDIK AÇILDI FARK 935

TELE1 Muhabiri Elif Çetiner Gaziosmanpaşa’dan aktardığı son bilgilere göre şuana kadar 570 sandık açıldı ve CHP’li Hakan Bahçetepe farkı 935’e yükseltti. Oyların yeniden sayımı sonrasında da sonucun değişmesi beklenmiyor. Süre kazanmak ve belediyedeki olası usulsüzlüklerin üstünün kapatılmaya mı çalışıldığı soruları ise gündemdeki yerini koruyor.

ÖZGÜR ÇELİK: SONUÇTA BİR DEĞİŞİM OLMAYACAĞINI GÖRECEĞİZ

Gaziosmapaşa’ya gelen CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Toplam 1030 sandıkta 593 sandık yeniden sayıldı. 900’e yakın farkla Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız sayın Hakan Bahçetepe yeniden sayımda da önde gözüküyor. Yani sandıkların bütünü sayıldığında aslında Gaziosmanpaşa’da 31 Mart’ta ortaya çıkan iradededen bir değişim olmayacağını göreceğiz. Bugün sayım tamamlanmış olacak diye düşünüyoruz. Belki az sayıda sandık yarına kalabilir. Ancak toplamda sonuçta bir değişim olmayacağını göreceğiz. Ve Gaziosmanpaşa halkının 31 Mart’ta bir karar verdiğini ve Hakan Bahçetepe’yi belediye başkanı olarak görmek istediğini yeniden sayılan 593 sandıkta daha görmüş olduk.

Beykoz’da bir süreç devam ediyor. Başka ilçelerde devam eden süreçler var. Beykoz’da İlçe Seçim Kurulu rakip siyasi partinin talebini reddetmişti ve İl Seçim Kurulu İlçe Seçim Kurulu’nun kararını bozmuş oyların yeniden sayılmasına karar vermişti. Biz de YSK’ye itiraz etmiştik ve bugün YSK İl Seçim Kurulu’nun kararını bozdu. Şu anda Beykoz’da  belediye başkanımız Alaattin Köseler’in mazbatasının alınmasının önünde herhangi bir engel kalmadı. Beykoz’da belediye başkanı seçilen Alaattin Köseler’in mazbatasının verilmesini bekliyoruz.

Tuzla’da mazbatanın yeni düzenlendiğine dair bir bilgi geldi bize. Tuzla’da mazbata geciktirildi. Tuzla’da Ali Eren Bingöl başkanımız yüzde 51’lik oy oranıyla seçimi kazandı. Rakip siyasi parti yüzde 39 oy aldı. Arada 20 bin fark vardı. Sadece 4 bin geçersiz oy vardı. Ne yazık ki Tuzla’da mazbata geciktirildi. Mazbataların çeşitli ilçelerde geciktirilmesinin sebebi ne olabilir diye aklımıza soru işaretleri geliyor. Gaziosmanpaşa’da da başka ilçelerde de evrakların imha edildiğine, birtakım malzemelerin dışarıya çıkarıldıklarına yönelik duyumlarımız var. Bütün belediye çalışanlarına sesleniyorum; lütfen hukukun dışına çıkmayın. Hukuk çerçevesinde görevlerinizi yerine getirmeye devam edin.

AKP’nin itirazıyla oyların yeniden sayıldığı Gaziosmanpaşa’da büyük gerginlik

Kaynak: HABER MERKEZİ