AKP’nin itirazıyla oyların yeniden sayıldığı Gaziosmanpaşa’da büyük gerginlik

Yayın tarihi: 3 Nisan 2024 Çarşamba 12:17 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2024 Çarşamba 5:03 pm
TELE1 Haber Merkezi

İstanbul’da AKP’nin itiraz başvurusu sonrası Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nda oyların yeniden sayımı başladı. Oyların yeniden sayıldığı salonda gerginlik yaşandığı görüldü. Öte yandan yeniden sayımda açılan 53 andıkta CHP’li Hakan Bahçetepe lehine 8 oy çıktı. Sonuç değişmedi. İlçede toplam 1030 sandık var.

31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında sandık kurulu tutanakları ve kararlarına karşı belirlenen itiraz süresi dün saat 15.00 itibarıyla sona erdi. AKP dün Beykoz ve Gaziosmanpaşa’da, Cumhuriyet Halk Partisi ise Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu’nda itiraz başvurusunda bulunmuştu. Gaziosmanpaşa’da İl Seçim Kurulu Başkanlığı oyların yeniden sayılmasına karar vermişti.

Gökhan Günaydın Süleyman Soylu’nun seçim gecesi hamlesini anlattı: Hadi çalsınlar bakalım

SALONDA GERGİNLİK

Bugün saat 11.00 itibarıyla AKP ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden 50’şer görevli ve İl Seçim Kurulu görevlileri huzurunda, oyların yeniden sayımına başlandı. Sonuçları takip etmek isteyen vatandaşlar oyların tutulduğu ve sayım işlemlerinin yapıldığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi önünde beklemeye başladı.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda salon içerisinde gerilimin tırmandığı görüldü.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Gaziosmanpaşa Belediyesi’nde bilgi karartma, suç teşkil eden evrakları imha etme duyumları alıyoruz! Bu işlemleri yapanları hukuki sınırlar içinde kalmaya davet ediyorum, unutulmamalıdır ki hiç bir suç cezasız kalmayacaktır!” dedi.

GAZİOSMANPAŞA’DAKİ YENİDEN SAYIMDA SON DURUM

Çelik, yeniden sayımla ilgili yaptığı paylaşımda “Gaziosmanpaşa’da sayılan sandık sayısı 53 oldu, Hakan Bahçetepe Başkanımız 8 oy artıya geçti.” dedi.

ENGİN ALTAY’DAN AÇIKLAMA

Engin Altay yaptığı açıklamada “İl seçim kurulların YSK kararını bekliyorlar doğrusunu yapıyorlar. Ama 3 nolu ilçe seçim kurulu hakimi sayıma başlamış. Kendimizce meselenin hukuk dışı olduğunu anlattık ama sayıma başladıktan sonra YSK nasıl olsa başlanmış zaten modunda olmasın diye rica ettik. Ama hakim böyle bir karar almış. Milletvekillerimiz dönüşümlü burada olacak. İlk nöbeti ben aldım. Bir seçim kazandık bize öfke yakışmaz. Bir tek oyun bile namus olduğunun bilincindeyiz.” dedi

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İNAN GÜNEY’DEN AÇIKLAMA

Tarihinde ilk defa Beyoğlu Belediyesi’nin AKP’den alan CHP Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney Gaziosmanpaşa’da yaptığı açıklamada “Vatandaşın sandıktaki iradesi tutanaklara yansımıştır. O tutanaklar sonucu mazbata oluşturulup teslim edilmesi gerekiyor. GOP halkının iradesi masa başında değiştirilemeyecek ve Hakan Bahçetepe’ye verilecektir. Ben şimdiden Gaziosmanpaşa Hakan Bahçetepe’ye hayırlı olsun diyorum. ” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ