İşte Fahrettin Koca’nın gerçek vakaları açıklamasının nedeni

Yayın tarihi: 26 Kasım 2020 Perşembe 12:22 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2020 Perşembe 3:48 pm

Op. Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gerçek vaka sayılarını neden açıkladığını sosyal medya hesabından paylaştı. İrgil Koca’nın vaka sayılarını açıklamasının “WHO aşı dağıtımının vaka sayılarına göre yapılacağını bildirmesi” olduğunu duyurdu.

 

Ceyhun İrgil şu açıklamaları yaptı:

  • #Covid_19 gerçek sayının aniden açıklanmaya başlamasının bağışlanmış bir alicenaplıktan ve şeffaflıktan daha çok WHO aşı dağıtımının vaka sayılarına göre yapılacağını bildirmesi
  • Bilim Kurulu ve bürokratların saklanan bilgi nedeniyle gelecekte suçlanma endişesi olabilir mi?

YARKADAŞ DSÖ DEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın gerçek koronavirüs vaka sayısının neden açıklamak zorunda kaldığını yazdı.

“DSÖ ise “Aşıları olgu sayısına göre dağıtacağız” deyince, Sağlık Bakanlığı gerçeğe yakın sayıları açıklamak zorunda kaldı. ” diyen Yarkadaş’ın paylaşımları şu şekilde:

Fahrettin Koca ‘vaka’ sayısını açıkladı TTB’den yanıt gecikmedi: ‘Bakan istifa!’

“İBB Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ve Türk Tabipleri Birliği, yalanın perdesini yırttı! İBB ve İTO gerçek sayıları açıkladı. DSÖ ise “Aşıları olgu sayısına göre dağıtacağız” deyince, Sağlık Bakanlığı gerçeğe yakın sayıları açıklamak zorunda kaldı. Halka yalan söylediniz, istifa edin!

İktidarın 100 bine yakın üyesi olan Türk Tabipleri Birliği’ni “terörist” ilan etmesinin altında yatan sebep de buydu. Çünkü meslek onuruna sahip doktorlar hep gerçeği söyledi ve halkı uyardı. İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı ise AKP-MHP iktidarının yalanlarını tarihe gömdü!