Fahrettin Koca ‘vaka’ sayısını açıkladı TTB’den yanıt gecikmedi: ‘Bakan istifa!’

Yayın tarihi: 25 Kasım 2020 Çarşamba 11:45 pm - Güncelleme: 26 Kasım 2020 Perşembe 10:06 am

Türk Tabipleri Birliği, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın günlük vaka sayısını açıklamasına ilişkin “Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uzun zamandır sorulan ‘Gerçek vaka sayısı kaç?’ sorusunun ardından son 24 saatte tespit edilen koronavirüs vaka sayısını açıkladı.

Salgının başından beri, gerçek vaka sayısını sorduğu ve şeffaflık çağrısı yaptığı için eleştirilen ve hedef tahtasına oturtulan Türk Tabipleri Birliği’nden (TTB) de Koca’ya yanıt gecikmedi. Resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan TTB, “Aylardır söylediğimiz gerçekler doğrulandı.” dedi.

 

‘Sizin için ulusal çıkarlar yalan söylemek halkı kandırmak’

TTB’nin paylaşımlarında şu ifadeler kullanıldı:

“Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır! #şeffafbilgi #YaygınTest #vakasayısıkaç dedik, hala söylemeye devam ediyoruz. Aylardır söylediğimiz gerçekler doğrulandı. Süreci şeffaf yürütmediniz, gerçekleri sakladınız. Yurttaşlara yalan söyleyerek, gerçeği saklayarak algılarla pandeminin yayılmasına neden oldunuz #Bakanİstifa #TTBHaklı”

“TTB HAKLI”

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı da Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Koca’ya tepki gösterdi. Fincancı, “Bilim dedik, #VakaSayısıKaç diye sorduk, tablonuzun satır aralarından başarı hikayesi yazılamayacağını vurguladık, acil önlemleri sıraladık #TTBHaklı” dedi.