İşte CHP ve Merdan Yanardağ’ı hedef alan Galip Ensarioğlu bakın kimle vekil pazarlığı yapmıştı

Yayın tarihi: 28 Haziran 2023 Çarşamba 2:08 pm - Güncelleme: 28 Haziran 2023 Çarşamba 5:23 pm

Devletin PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile görüştüğünü itiraf eden AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, CHP ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı hedef aldı. Ensarioğlu bugün hedef aldığı CHP ile seçim döneminde vekil pazarlığı yapmıştı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ önce trolerin ardından da İYİ Partili vekillerin hedef göstermesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kırpılan ve montajlanan videolarda sanki TELE1 Öcalan yayını yapmış algısı yapıldı ve linç kampanyası örgütlendi.
Halbuki  Merdan Yanardağ, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensairoğlu’nun, Öcalan ile ilgili son dönemde yaptığı çıkışı eleştirmiş ve AKP’nin yani Cumhur İttifakı’nın yaklaşan yerel seçimlerde, HDP oyunu almak için Öcalan ile temas kuracağını ifade etmişti.

AKP Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu: Devlet Öcalan’la sürekli görüşüyor

 

Ensarioğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Teröre selam çakıp da hesap sorulunca ironi yaptım demek, bir CHP’li adetine döndü. Özerklik sözünüz de mi ironiydi, seçim öncesi Kandil’in Kılıçdaroğlu kampanyası yapması da mı ironiydi? İronik olan, 100 yıllık CHP’nin geldiği bu noktadır.” ifadelerini kullandı.

ENSARİOĞLU TOPLUMA UNUTTURMAK İSTİYOR

Merdan Yanardağ ‘Apo’ açıklamalarını yorumlamıştı! AKP’li Ensarioğlu’ndan tutuklama kararına kaçamak yanıt

Fakat Ensarioğlu’nun topluma unutturmak istediği bir gerçek var. Kandil suçlaması yaptığı CHP ile vekil pazarlığına girişen Ensarioğlu’na seçim öncesi TELE1 ulaştı. CHP ile bir görüşme olduğunu doğrulayan Ensarioğlu, “Görüşme var. Bunlar basit şeyler değil. Kararlaştırırsak basın açıklama yaparız.” demişti.