AKP Milletvekili adayı Galip Ensarioğlu: Devlet Öcalan’la sürekli görüşüyor

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 7:27 pm - Güncelleme: 4 Mayıs 2023 Perşembe 7:32 pm

AKP’nin Diyarbakır’da birinci sıradan aday gösterdiği Galip Ensarioğlu “Devlet sürekli Öcalan‘la görüşüyor” dedi. Ensarioğlu PKK’nın silah bırakması durumunda yeni bir sürecin kurgulanabileceğini söyledi.

AKP’nin İmralı’ya Abdullah Öcalan’la temas için bir ismi yolladığı belirtilirken, AKP’nin Diyarbakır’da birinci sıradan aday gösterdiği Galip Ensarioğlu “Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor” açıklamasında bulundu.

PKK’nın silah bırakması durumunda yeni bir sürecin de kurgulanabileceğini söyleyen iddialara ilişkin şöyle konuştu: “Devlet sürekli Öcalan’la görüşüyor. Öcalan çözüme katkı sunmak istediği zaman, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, bu silahlı şiddetin son bulması için eğer bir katkı sunmak istiyorsa ve buna devlet de inanıyorsa bu tür görüşmeleri sürdürür. Ancak bugün itibariyle bunun koşullarını ortadan kaldıran bizatihi HDP’nin kendisidir, Kandil’in kendisidir. Yani Öcalan’ı tecrite mahkum eden devlet değil, Öcalan’ı tecride mahkum eden bizatihi Kandil’dir, bizatihi HDP’nin kendisidir. Çözüm sürecini boşa çıkaran, sabote eden, Öcalan’ı rolünü boşa çıkaran yine kendileridir.”

Akşener’den ‘AKP-İmralı görüşmesi’ iddiası! ‘Yargı mensubu gönderildi’

‘Erdoğan İmralı’ya heyet gönderdi’ iddiasına yanıt geldi

Demirtaş’tan ‘Erdoğan İmralı’ya heyet gönderdi’ iddiası