İşte Bakan Kurum’un yok dediği çöpler…

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2022 Perşembe 8:19 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 5:34 pm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un, Adana’da ‘yok’ dediği Avrupa çöplerinin görüntülerine TELE1 ulaştı. Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, “Bir dolu yer keşfettik. Sayın bakanın temizlendi dediği yer Rüzgarlı Tepe’nin olduğu yer” dedi.

İngiliz Gazetesi Daily Mirror Adana’ya gelerek Avrupa’dan Adana’ya gelen çöplerin izini sürdü. Habere göre, 2022’nin ilk üç ayında 150 bin 666 tondan fazla plastik atık Türkiye’ye geldi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tartışma yaratan fotoğrafların ardından açıklama yaptı. Kurum, “İddiaya konu olan, fotoğrafları paylaşılan yerlerde ithal atık dökümü söz konusu değildir, olamaz” ifadelerini kullandı.

Bölgeye giderek inceleme yapan Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş ise Kurum’un paylaştığı fotoğrafların belediyenin aylar önce temizlediği alana ait olduğunu söyleyerek, “Adana’nın her yeri böyle çöplüklerle dolu, tarım alanlarına atılmış, nehir kenarlarına atılmış, su kenarlarına atılmış. Bir dolu yer keşfettik” dedi.

“GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMESİ OLARAK GETİRİLİYOR, DOĞAYA ATILIYOR”

Menteş de bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Dünyanın her yerinden gelen çöp paketlerini inceleyen Menteş, “Bunlar geri dönüşüm malzemesi diye getiriliyor fakat Adana’da doğaya atılıyor” dedi.

“BAKANIN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAFLAR BELEDİYENİN TEMİZLEDİĞİ ALANA AİT”

Menteş, “Adana’nın her yeri böyle çöplüklerle dolu, tarım alanlarına atılmış, nehir kenarlarına atılmış, su kenarlarına atılmış. Bir dolu yer keşfettik. Sayın bakanın temizlendi dediği yer Rüzgarlı Tepe’nin olduğu yer. Burası bizim ısrarlarımız üzerine, bu ülkenin vatandaşlarının vergileriyle belediye tarafından temizlenmiş bir yerdir. Yani bakanın ‘anlık’ diye fotoğraflarını paylaştığı yer belediyenin aylar önce temizlediği yerdir” diye konuştu.

GAZETECİ KABAKLI GÖRÜNTÜLEDİ

Bugün bahsedilen bölgeye giden Gazeteci Armağan Kabaklı felaketin boyutunu TELE1 için görüntüledi.

Türkiye İngiltere’nin çöplüğü oldu! Daily Mirror Adana’da yasadışı plastik çöpün izini sürdü