İşte Akşener’in heyetinin Özgür Özel’in ‘işbirliği’ teklifine verdiği yanıt

Yayın tarihi: 1 Aralık 2023 Cuma 6:47 am - Güncelleme: 1 Aralık 2023 Cuma 6:47 am

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile iki partinin heyetlerinin de olduğu bir görüşme gerçekleştirdi. Gazeteci Deniz Zeyrek bugünkü yazısında toplantıda konuşulanları kaleme aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel dün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelmiş ve yerel seçimlerde ‘işbirliği’ teklifinde bulunmuştu. Meral Akşener ise teklifi Pazartesi günü yapılacak olan GİK’te değerlendirme kararı aldıklarını açıklamıştı. Görüşmede her iki partinin de heyetleri yer almıştı.

Özel-Akşener görüşmesi bitti! İYİ Parti ’81 ilde ayrı aday’ kararını yeniden görüşecek

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugün kaleme aldığı yazısında toplantı sırasında Akşener’in heyetinin ‘işbirliği’ teklifine ne yanıt verdiğini yazdı. Zeyrek toplantıya katılan İyi Partili heyetin bazılarının kararlarının değişmemesini söylediğini ama çoğunluğun GİK toplantısında değerlendirilmesi gerektiği ifade ettiklerini yazdı.

Deniz Zeyrek’in yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Akşener, neden beş kişi ile görüşme yaptığını, görüşme sırasında şöyle anlatmış:

“Her şey şeffaf olsun. O nedenle beş kişilik bir heyetle karşınıza çıktık. Konuştuğumuz şeyler herkesin önünde konuşulursa geçmişteki görüşmelerde olduğu gibi yalan yanlış iddialar üretilemez.”

Özgür Özel, lafı dolandırmayarak basın toplantısında söylediğinin aynısını söyledi: “Genel İdare Kurulu toplantısında aldığınız kararı saygıyla karşılıyoruz. Ancak bu kararı yeniden değerlendirmenizi istiyoruz.”

Akşener, Özel’in bu net ifadelerini duyunca toplantıya katılan kurmaylarına tek tek sordu:

“GİK’te yeniden konuşalım mı?”

Toplantıya katılan İYİ Parti kurmaylarından bazıları “Geçmişteki yaşanmışlıkları unutamayız. İYİ Parti’nin çok üstüne gelindi. Çok rencide edildik. Kararımız değişmemeli” görüşünü dile getirdiler.

Ancak katılımcıların çoğunluğu, “Yeni bir durum ortaya çıktı, yeniden değerlendirme yapmak faydalı olabilir” görüşünü dile getirdi.

Özgür Özel’den Bahçeli’ye ‘Kürtler Türkiye’de daha az eşittir’ yanıtı

Kaynak: TELE1