İstanbul Valiliği’nin alkol yasağı kafaları karıştırdı! ‘Ekseriyet’ ‘hatırlatma’

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 12:48 pm - Güncelleme: 30 Ağustos 2023 Çarşamba 1:34 pm

İstanbul Valisi Davut Gül 2005 yılında halka açık park bahçe ve sahillerde uygulanmaya başlanan alkol yasağını idari birimlere geçtiği yazıyla hatırlattı.

İstanbul Valiliği 30 Mart 2005 tarihli 5236 sayılı kabahatler kanunuyla park, bahçe, mesire alanı gibi halka açık alanlarda alkol tüketimi yasaklandı. Uzun süredir yasak olmasına rağmen yasak için idari birimler çok fazla işlem yapmıyordu. Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olmasının ardından yeni atanan Vali Davut Gül idari birimlere yazı göndererek görevli kolluk ve sorumluların denetimleri tam yapması istedi.

AYM’den alkol yasağı reddi

617 LİRA CEZA

Vali Gül tarafından yasağa uymayanların ise cezai yaptırımla cezalandırılması için uyarı yapıldı. Bu kapsamda yasağa uymayanları 617 TL para cezası bekliyor.

Yayınlanan yazıda şu ifadelere yer verildi:

Alkol satışı ve tüketilmesi ruhsatı bulunan işletmelerin dışında park, piknik ve mesire alanı, sahil bandı, plaj vb alanlarda çevrenin rahatsız edilmemesi, olumsuz görüntülerin oluşmasına mahal vermemek amacıyla alkol satışı ve tüketilmesinin önlenmesi bahsi geçen yerlerde emniyet/jandarma ve zabıta birimleri tarafından sorumluluk alanlarında etkin bir şekilde denetimlerin yapılarak asayişi, halkımızın huzur ve güvenliğini bozacak olaylara meydan verilmemesi, Kanun, Yönetmelik ve Genel Emir hükümlerine uymayan kişiler ve işletmeler hakkında yasal işlem yapılması hususlarında konunun sıralı/sorumlu amirler ve yerel yönetimlerce titizlikle takip edilmesi ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususu ilanen tebliğ olunur.

Bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim.
Davut Gül “

İşte alkol yasağının arkasındaki asıl neden