İstanbulkart için tarih verildi! Yeni dönem başlıyor

Yayın tarihi: 8 Aralık 2022 Perşembe 9:51 am - Güncelleme: 8 Aralık 2022 Perşembe 9:58 am

İstanbul’da toplu taşımada kullanılan İstanbulkart için yeni dönem 1 Ocak 2023’te başlıyor. Kartlarını kişiselleştirmeyen yurttaşlar, birçok haklardan mahrum kalacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen açıklamaya göre özel günlerde ücretsiz toplu taşımadan yalnızca ‘kişiselleştirilmiş İstanbulkart’ sahibi olanların faydalanabilecek. İBB, kişiselleştirme için son günün 31 Aralık olduğunu duyurdu.

22 MİLYON KARTIN 3 MİLYONU KİŞİSELLEŞTİRİLDİ

Megakent İstanbul’da toplam 22 milyon aktif İstanbulkart bulunuyor. Bunların ise 3 milyonu henüz kişiselleştirilmemiş durumda.

Açtı ağzını yumdu gözünü! İBB’ye yapılan kumpası deşifre etti

Kişiselleştirilmemiş İstanbulkartlar, 1 Ocak tarihinden itibaren yine toplu taşıma araçlarında kullanılabilecek. Ancak bu kartlara sahip kişiler, aktarma, ücret iadesi, resmi tatillerde ücretsiz seyahat gibi haklardan faydalanamayacak.

KIRMIZI RENKLİ KARTLAR KİŞİSELLEŞTİRİLECEK

Kişiselleştirme işlemi sadece kırmızı renkli anonim İstanbulkart’ta yapılabilecek.

Öğrenci, öğretmen, anne, 60 ve 65 yaş üstü gibi özel statüdeki İstanbulkartlar, mevcut haklardan faydalanmaya devam edecek.

Yolcuların 1 Ocak sonrası mağduriyet yaşamaması için İstanbulkart internet sitesi üzerinden işlemleri yapması gerekiyor.

İSTANBULKART KİŞİSELLEŞTİRME NASIL, NEREDEN YAPILIR?

İstanbulkartlarını kişiselleştirmek isteyenler, İstanbulkart Mobil uygulaması üzerinden ya da kişiselleştirme.istanbulkart.istanbul adresinden kayıtlarını gerçekleştirebiliyor.

Kişiselleştirme yapmak içim uygulamaya giriş yapın ve ana sayfadan “Kart ekle” alanındaki yönlendirmeleri takip edilerek tanımlama işlemini tamamlayın.

Diğer bir yol ise www.bireysel.istanbulkart.istanbul veya www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adreslerinden gerekli bilgiler doldurularak kartlar kişiselleştirilebilir.

İstanbulkart mobil uygulamasından ya da 153’ü arayarak da İstanbulkart kişiselleştirme işlemini yapabilirsiniz.