İstanbul’daki Nevruz kutlamasında konuşan Beştaş: Her bir oy Demirtaş’ı özgürleştirecek

Yayın tarihi: 17 Mart 2024 Pazar 5:20 pm - Güncelleme: 17 Mart 2024 Pazar 9:20 pm

Haber: ELİF ÇETİNER

İstanbul’da Nevruz Yenikapı Miting alanında kutlandı. Kutlamaya DEM Parti İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’nin yanı sıra DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da katıldı.

İstanbul’da Nevruz Yenikapı Miting alanında kutlandı. Kutlamaya DEM Parti İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’nin yanı sıra DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da katıldı.

Yenikapı Miting alanında Nevruz kutlandı. Nevruz kutlamasına Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni’nin yanı sıra DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da katıldı.

 “HER BİRİNİZİN OYU SELAHATTİN DEMİRTAŞ’I ÖZGÜRLEŞTİRECEK”

Burada konuşma yapan Meral Danış Beştaş şunları söyledi:

“Eğer partimizin yanında durursak, arkadaşlarımızı özgürleştireceğiz. Her bir oyunuz Selahattin Demirtaş’ı özgürleştirecek. Sebahat Tuncel’i özgürleştirecek. Figen Yüksekdağ ve Gültan Kışanak’ı özgürleştirecek. Bu coşkunuz, bu duruşunuz, buraya gelmeniz bizi onurlandırdı. Binlerce kez varolun.”

75 GÖZALTI

Nevruz kutlamalarında 75 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Söz konusu etkinlik nedeniyle alan ve çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında; Etkinlik alanındaki kule üzerinde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posteri açtığı tespit edilen M.A., Ş.A. ve Y.Ö. gözaltına alınmıştır. Alan çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında ise “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan, arama kaydı bulunan M.K. ve M.B. adlı şahıslar gözaltına alınmıştır. Etkinlik alanı ve çevresinde “polise mukavemet gösteren, taşkınlık çıkaran, yasa dışı slogan atarak terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen” toplam 70 şahıs hakkında (15 Kadın, 55 Erkek) gözaltı işlemi uygulanmıştır. Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.

Ankara Büyükşehir, Mansur Yavaş ve DEM Parti’den sahte afiş uyarısı

Kaynak: TELE1