İstanbul’daki isyan İngiliz basınında! Taraftar saatlerce yürüdü, susuz ve tuvaletsiz kaldı

Yayın tarihi: 14 Haziran 2023 Çarşamba 8:04 am - Güncelleme: 14 Haziran 2023 Çarşamba 8:04 am

İstanbul’daki tarihi zaferin ardından büyük kriz! Manchester City taraftarları, Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki müthiş finalden sonra şehir merkezine dönüşte çaresiz kaldı. Gece saat 01:00 civarı biten 100 bin kişilik organizasyonun ardından taraftarlar İstanbul şehir merkezine dönebilmek için ulaşım bulamadı. İngilizler saatlerce yürümez zorunda kalırken fırsatçı taksiciler de isyan ettirdi.

Inter’i yendikleri maçın ardından Şampiyonlar Ligi zaferini kutlayan Manchester City taraftarları, İstanbul şehir merkezine geri dönmeye çalışırken krizle karşı karşıya kaldı.
Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki Şampiyonlar Ligi zaferi sonrasında büyük coşku yaşayan Manchester City taraftarları, Başakşehir’deki stattan çıktıktan sonra hiçbir ulaşım imkanı bulamadı.

City’nin zaferini izleyen Manchester gazetecisi Alex Brotherton, kupa kutlamalarından sonra taraftarlar için servis veya otobüs olmadığını ve alternatif ulaşım yöntemleri aramak zorunda olduklarını paylaştı. Manchester City-Inter maçından sonra taraftarların yaşadığı sıkıntılar, İngiliz basınında manşet oldu.

İSTANBUL’A YÜRÜYEREK 6 SAAT’

Twitter’daki hesabından paylaşım yapan Brotherton “İnanılmaz bir akşamın üzerine böyle bir damga vurmak… Yerel saatle 01:00’de Atatürk’ten çıkan 30.000 City taraftarı, şehir merkezine geri dönen hiçbir servis otobüsünün olmadığını görüyor. ‘İstanbul’a yürüyerek altı saat. Siz gerçekten yetersizsiniz @UEFA’.” ifadelerini kullanarak UEFA’ya tepki gösterdi.

10 Haziran TSİ 22.00’da başlayan mücadele, 11 Haziran 01.00 civarında sona erdi. Maç öncesi trafikle boğuşan ve maça yetişebilmek için uzun mesafeleri yürüyerek gitmek zorunda kalan taraftarlar, maç sonu şehir merkezine dönmek için yoğun çaba sarf etti.

Gazeteci Brotherton, taraftarlar için bazı otobüslerin geldiğini ancak yaklaşık 1,5 saat boyunca otopark alanından ayrılamadıklarını söyledi. Taraftarlar için ulaşım organizasyonunun rezalet olduğunu söyleyen İngiliz gazeteci, otobüsün dolu olmasına rağmen bir şoförün insafı sayesinde stattan ayrılabildiğini söyledi.

100-200 EURO İSTEYEN TAKSİCİLER

Birçok taraftarın taksicilerin yüksek fiyat talebine maruz kaldığını söyleyen gazeteci, “İstanbul şehir merkezinden 30 km uzakta mahsur kalan sayısız kişi, kaldığı yere dönmek için 100 Euro’dan fazla isteyen taksicilerin insafına bırakıldı. Bu sabah uçağı olanlar ne yapacak Allah bilir.” ifadelerini kullandı.

Independent’tan Miguel Delaney, İstanbul’daki finalin noksanlarını ele aldı. Delaney, İstanbul’daki finalde şu sorunların yaşandığını söyledi: “Taraftarlar üç saat boyunca susuz ve tuvaletsiz seyahat etmek zorunda kaldı. Maç sonrası tamamen rehberlik eksikliği vardı, yaşlı ve engelli taraftarlar 200 euro istenen dolu taksilerle geri dönmek zorunda kaldı. Taraftarlar basit bir şişe su için saatlerce sıra bekledi. 20 bin taraftar için 20 tuvalet tahsis edilmişti ve tuvalet sıkıntısı yaşandı.”

TEPKİLERİN ODAĞINDA UEFA

UEFA tarafından düzenlenen organizasyon, taraftarların kavurucu sıcakta saatlerce yürümek zorunda kalması nedeniyle ‘rezalet’ olarak nitelendirildi. Avrupa’nın vitrin etkinliği için ulaşması son derece zor bir stat seçilmesi, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun İstanbul’un merkezinden kilometrelerce uzağında olması ve tek bir ulaşılabilir yolun bulunması nedeniyle eleştirildi.