İstanbul’daki Erzurum derneklerinden İmamoğlu’na geçmiş olsun mesajı

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 3:21 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 3:21 pm

İstanbul’da kurulu Erzurum dernekleri, Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik saldırıyı kınadı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Erzurum’da düzenlediği mitin esnasında bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırı nedeniyle mitinge katılan çok sayıda insan da yaralandı.

İstanbul’da faaliyet gösteren Avrupa Yakası Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği, Marmara Erzurumlular Konfederasyonu, Erzurum Derviş Ali Köyü Derneği, Erzurum Sıldız Köyü Derneği, Erzurum Gümüşlük Köyü Derneği, Erzurum Çat Kale Köyü Derneği, Erzurum Çağlar Köyü Derneği, Çağdaş Erzurum Hinis Tekman Federasyonu, İkinci Bölge Erzurum Dernekler Federasyonu, Erzurum Ketenci Köyü Derneği, Erzurum Başköy Derneği, Erzurum Tanır Köyü Derneği, Erzurum Kazancık Köyü Derneği, Erzurum Kazancı Köyü Derneği, saldırıya ilişkin ortak bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, “Yaşananlar hiçbir şekilde Erzurum’u ve Erzurumluları temsil etmemektedir. Olaylar sırasında yaralanan hemşerilerimize, Sayın Ekrem İmamoğlu ve ekibine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” denildi.

Faik Öztrak’tan İmamoğlu’na taşlı saldırı açıklaması: Vali ve emniyet olayı seyretti, partizan İçişleri Bakanı korudu