Faik Öztrak’tan İmamoğlu’na taşlı saldırı açıklaması: Vali ve emniyet olayı seyretti, partizan İçişleri Bakanı korudu

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 2:08 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 3:00 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da uğradığı taşlı saldırı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Öztrak saldırıyla ilgili, “Vatandaşın canına sahip çıkması gereken Vali ve emniyet olayı seyretti” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da uğradığı taşlı saldırı hakkında açıklama yaptı. Öztrak saldırıdan önce yaşanan Millet İttifakı partilerinin seçim bürolarına kurşunlu saldırıları hatırlatarak, ” Partizan İçişleri Bakanı ise bu rezaletlerin sorumlularını koruyor” ifadelerini kullandı. Öztrak Erzurum’daki saldırılar için ise, “Hükümetin kendi listelerinde milletvekili adayı yaptığı, al bayrağımıza Türk bayrağı demeyen domuz bağı ile insan boğan, Gaffar Okkan’ı şehit eden terör örgütü sempatizanı partinin yandaşları ve milliyetçi olduğunu iddia eden partinin yandaşları ile ellerinde ay yıldızlı bayrağımızla Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını destekleyen Erzurumlulara saldırdı” dedi.

Polislerin ellerinde taş olan saldırganlara müdahale etmediğini de belirten Öztrak, “Tüm bunlar olurken vatandaşın canına sahip çıkması gereken Vali ve emniyet olayı seyretti” diye konuştu.

İmamoğlu’na taşlı saldırı dünya basınında!

Öztrak’ın açıklamaları şöyle:

“Muhalefet partilerinin il başkanlıklarına kurşunlar sıkılıyor. Genel Başkanımıza tehditler savuranların hamiliğine soyunan Bahçeli de insanları mermilerle tehdit etmeye kadar işi vardırıyor. Hükümet partisinden milletvekili adayı yapılarak dokunulmazlık zırhı giydirilmeye çalışılan partizan İçişleri Bakanı ise bu rezaletlerin sorumlularını koruyor. Tehdit darp hatta cinayet bile bu ülkede cezasız kalıyor.”

HİZBULLAH GÖNDERMESİ

“Dün Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında İBB Başkanı Erzurum’daydı. Önce Erzurum Belediye Başkanı Belediyenin otobüslerini alana çekerek mitingi engellemek istedi. Yetmedi Hükümetin kendi listelerinde milletvekili adayı yaptığı, al bayrağımıza Türk bayrağı demeyen domuz bağı ile insan boğan, Gaffar Okkan’ı şehit eden terör örgütü sempatizanı partinin yandaşları ve milliyetçi olduğunu iddia eden partinin yandaşları ile ellerinde ay yıldızlı bayrağımızla Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını destekleyen Erzurumlulara saldırdı. Anneler, çocuklar bunların attıkları taşların hedefi oldu. El kadar çocuklar kan revan içinde kaldı. Bu çocukların dökülen kanının hesabını kim verecek. İnsaf Vicdan…”

“KARANLIK SİYASETE SON VERMEYE GELİYORUZ”

“Tüm bunlar olurken vatandaşın canına sahip çıkması gereken Vali ve emniyet olayı seyretti. Polisler eli taşlı zorbaların yanında yürüdü. Seyretti. Partizan İçişleri Bakanı’da görevini yapmayan valiye emniyet müdürüne de sahip çıktı. Saray’ın partisinin sözcüsü de ‘anayasanın 34’üncü maddesi gayet açık olmasına rağmen kafanıza estiği gibi bir şey yapmaya kalkarsanız sıkıntı olur’ diyerek taşı atanları değil taşlananları suçlamaya kalktı. Buradan açıkça söylüyorum bunlar bizi korkutmaz. Ve biz tam da bunları değiştirmek için geliyoruz. Oy için vatandaşı vatandaşa karşı kışkırtan ülkeyi kışkırtmaktan küçücük çocukları ağlatmaktan çekinmeyen bu karanlık siyasete son vermeye geliyoruz. Tüm bu rezilliklere rağmen millet ittifakına gönül verenler itidal içinde dimdik durmalıdır. 14 Mayıs’ta yapılacak seçime odaklanmalıdır.”

“AZGIN KÖTÜLÜK SANDIKTA BİTECEK”

“Gözü dönmüş militanları milletin üstüne salanların değirmenine su taşımayacağız. Bu azgın kötülüğü sandıkta bitirecek. Bu gözü dönmüşler seçimi kaybedecek. Tüm dikkatimizi 14 Mayıs’ta sandığa yönelteceğiz. ”

DEEP FAKE AÇIKLAMASI

“Millet İttifakı’nın adayı 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun o gün söylediği sözleri bugün çarpıtarak, eğip bükerek siyaset yapmaya çalışıyor. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor. On parmağında on kara bize sürmeye kalkıyor. Bir de bu yalanlarına sahte videolar üretmek için yabancı ülkelerle iş tutuyor. Beşli çeteye ve AKP’ye çalışan bir kurumdan üç kişiye, ‘Ayrılın ve bu operasyonu yapın’ dediler. Bunu organize eden İletişim Başkanlığı.

Bu üç kişi, deep fake ile yapılmış sesler ve videolar istediler. ‘Bitcoin ile ödersek kayda girmez’ diye düşündüler. Bunun için dark web üzerinden hackerlarla anlaştık zannettiler. Ama bu üçlü hacker zannettikleri kişiler nedeniyle bir ülkenin istihbaratının eline düştüler. Ve işin kötüsü, bu istihbarat şebekesi de böylece devlete infiltre oldu, sızdı. Genel Başkanımız neden bu durumu açıkladı? Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu sorumlu bir siyasetçidir. Devleti, önlem alsın diye uyardı. Yoksa biz Saray’ın yapacağı operasyonlara zaten hazırız. Dünyada bu konuda en uzman şirketlerinden biri ile anlaşıldı. Herhangi bir içerik gerçek mi, deep fake mi… Yarım saat içinde ortaya çıkaran dünyaca ünlü bir kurum bu. Genel başkanımız, yabancı istihbarat örgütleri, bu akılsızlarla ne kadar ileriye gider, işte onu bilemediği için konuyu açmak zorunda kaldı.”