İstanbul’da toplu taşımaya ‘kredi kartı’ düzenlemesi! İndirime gidildi

Yayın tarihi: 26 Ekim 2023 Perşembe 2:08 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2023 Perşembe 2:08 pm

İstanbul’da toplu ulaşımda kredi kartıyla ödemelerde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında alınan ücretin 30 liradan 20 liraya, metrobüste ise 60 liradan 40 liraya indirilmesi kararı alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, toplu ulaşımda kredi kartı ile yapılan ödemelerde, otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında alınan ücretin 30 liradan 20 liraya, metrobüste ise 60 liradan 40 liraya indirilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Tarife değişikliği 1 Kasım itibarıyla geçerli olacak.

UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce’nin başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıda kentteki toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kartla yapılan ödemelerde alınan meblağda yüzde 33,33 indirime gidildi.

1 KASIM’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Bu kapsamda, ödemelerde yüzde 33,33 indirime gidilerek, kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kartla yapılan ödemelerde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında alınan ücretin 30 liradan 20 liraya, metrobüste ise 60 liradan 40 liraya düşürülmesi talep edildi.

Bu haliyle yapılan oylamada gündem maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.

Tarife değişikliği 1 Kasım itibarıyla geçerli olacak.

Zammın ardından İstanbul’da toplu ulaşım ne kadar oldu?