İstanbul’da simit ‘gayrıresmi’ zamlandı!

Yayın tarihi: 24 Kasım 2023 Cuma 9:22 am - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 9:22 am

AKP’nin yanlış ekonomi politikaları yüksek enflasyona neden olup vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. İstanbul’da henüz ağustos ayında yüzde 33 zamlanan ve 7.5 TL’den 10 TL’ye çıkan simit, aradan geçen 3 ayda gayrıresmi bir zam daha görerek 12 TL’ye satılmaya başladı.

AKP’nin ekonomi politikaları vatandaşın belini bükmeye devam ederkne İstanbul’da henüz ağustos ayında yüzde 33 zamlanarak 7.5 liradan 10 liraya çıkan simit, aradan geçen 3 ayda gayriresmi bir zam daha gördü.

“CEZAYI GÖZE ALDIK”

İstanbul’da birçok fırın, simidi yüzde 20 zamla 12 liradan satmaya başladı. Aslında ekmek gibi izne tabi olan simitte resmi artışı beklemeden fiyat artırmak zorunda kaldıklarını belirten esnaf, “Maliyetlere dayanamıyoruz, cezayı göze aldık” dedi. Sokaktaki yurttaş ise “En son ne zaman kahvaltıya simit aldığımı hatırlamıyorum bile” dedi

İstanbul Un-İş Esnaf Odası Başkanı Şaban Özdemir, illegal zam konusunda belediyelerin denetim yetkisi bulunduğunu hatırlattı. Resmî zam teklifi için önce asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini söyleyen Özdemir, “Maliyet hesabımızı o zaman yapar ona göre gerekli yerlere başvuruda bulunuruz. Ama son iki ayda simit için böyle bir maliyet artışı olmadı” dedi.

Zam üstüne zam gelen simitte kredi kartı dönemi başladı

Kaynak: TELE1