Zam üstüne zam gelen simitte kredi kartı dönemi başladı

Yayın tarihi: 2 Ekim 2023 Pazartesi 4:50 pm - Güncelleme: 2 Ekim 2023 Pazartesi 4:50 pm

Ekonomik kriz sebebiyle zam üstüne zam gelen simitlerin satışında yeni dönem başladı. Aydın’da satış yapan seyyar simitçiler tezgahlarına ‘kredi kartı geçerlidir’ yazısı asmaya başladı.

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Hemen hemen her sektörde zam üstüne zam haberleri gelmeye devam ederken, vatandaşın temel besinlerinden ekmek ve simit fiyatları da katlandı.

Aydın fırıncı esnafı un, susam, maya, yakıt ve işçilik ücretlerindeki maliyet artışlarını gerekçe göstererek simide zam geldiğini açıkladı.

İlde 100 gramı 7 liradan satılan simit, 2 Ekim Pazartesi gününden itibaren 10 liradan satılmaya başlandı.

Aydın’da simit fiyatları yaklaşık üç ay önce 5 liradan 7 liraya çıkarılmıştı. Böylece üç ay içinde simit fiyatı ikiye katlanmış oldu.

Artışlardan sonra bazı simit satıcıları vatandaşların nakit 10 lirada bile sıkıntı yaşadığını belirterek tezgahlarına “kredi kartı geçerlidir” diye yazdı.

“VATANDAŞ ALAMIYOR”

Girdi fiyatlarındaki artışın simit fiyatını arttırdığını söyleyen seyyar simit satıcıları, “Fiyat arttıkça vatandaşı da bizi de etkiliyor. Eskiden vatandaş 2-3 simit alırken, şimdi bir tane alıyor. Biz de eskiden 100-150 simit satarken artık 60-70 simide düştük. Allah vatandaşın yardımcısı olsun. Vatandaş fiyat artışına tepki gösteriyor, ama yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Simit fiyatının 10 lira olduğunu öğrenen bir kadın da “Artık bir şey diyemiyoruz. Alıştırdılar bizi. Bu nereye kadar gidecek bilemiyoruz. Allah sonumuzu hayretsin. Şaka gibi bir dönem yaşıyoruz” diye konuştu.

Bir emekli ise tepkisini şu sözlerle aktardı:

“Ben bir emekliyim. Bu kadar da olmaz. Bu vatandaşa, bu halka günah. Seçim zamanı kapı kapı dolaşıp oy istemeye geliyorsunuz. Hangi yüzle geleceksiniz. Hiç bir siyasi parti benim evimin kapısını çalıp benden oy istemesin.” (Sözcü)

Bir ilde daha ekmek ve simit fiyatlarına zam!