RTÜK gericilerin hazırladığı LGBTİ karşıtı propaganda videosunu kamu spotu olarak kanallara gönderdi

Yayın tarihi: 9 Eylül 2022 Cuma 10:49 am - Güncelleme: 9 Eylül 2022 Cuma 10:50 am

İktidarın sopası RTÜK, kamu spotu olarak gericilerin LGBTİ karşıtı miting çağrısının yayınlanmasını istedi. Video, RTÜK’ün sitesinde de yer alırken üye İlhan Taşçı, “Spotun içeriği halkın bir kesimini aşağılayıp, kin ve düşmanlığa tahrik edecek nitelikte” dedi.

Türkiye, AKP’nin gerici politikaları altında karanlığa sürüklenirken RTÜK de iktidarın sopasını sallamaya devam ediyor. Sansür aygıtına dönüşen Üst Kurul, kendine yeni bir görev daha biçerek gericilerin sesi olmaya çalıştı. RTÜK, kanallardan Yesevi Alperenler Ocağının LGBT karşıtı mitingine çağrısını ‘kamu spotu’ olarak TV ve radyoların bedava yayınlanmasını istedi.

Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu imzası taşıyan “kamu spotu”nda, “Dijital çağda LGBT propagandasının Türkiye’yi ve dünyayı saran bir virüs” olduğu iddia edildi.

Merdan Yanardağ’dan RTÜK’e: İstediğiniz kadar ceza kesin devam edeceğiz

“Cinsiyetsizleştirmek, insan neslini azaltmak, aile kurumunu yok etmek isteyen küresel ve emperyalist lobilere ‘dur’ demek istiyorsan, ailemizi, çocuklarımızı ve gelecek nesillerimizi korumak için büyük aile buluşmamıza sen de katıl” ifadeleri de kullanıldı.

NETFLIX  ES GEÇİLMEDİ

Gericilerin sık sık hedef gösterdiği dizi ve film izleme platformu Netflix dizilerinin ismi de videoda yer aldı. Elinde telefonu  tutan bir kişinin Netflix’te yayımlanan, “Umberalla Academy, Elite ve Willoughby Ailesi dizileri olduğu görüldü. 

“HALKIN KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK EDECEK NİTELİKTE”

RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı, Başkan Ebubekir Şahin’in Üst Kurul’un onayı olmaksızın kamu spotunu yayımlanmasını istediğini açıkladı. Taşçı, onay almadan yapılan girişimin yeki gaspı olduğunu belirterek, “Spotun içeriği halkın bir kesimini aşağılayıp, kin ve düşmanlığa tahrik edecek nitelikte” dedi. Taşçı paylaşımı şöyle devam etti: 

“SARAY’IN ADAMI”

“LGBT karşıtı miting çağrısının keyfe göre, mevzuata aykırı sisteme yükletmek hukuk tanımamaktır. Sn @ebekirsahin
bu aceleniz ne, kimden neyi gizliyorsunuz, miting çağrısı sizi niye ilgilendiriyor? Amaç seçim öncesi spot adı altında ücretsiz miting çağrı dönemine hazırlık!

Her fırsatta sarayın adamı olduğunu imza attığı kararlarla kanıtlamaya çalışan RTÜK Başkanı @ebekirsahin
anlaşılan şimdi de tek adamlığa hevesleniyor. Hevesin kursağında kalır haberin olsun!”

RTÜK’ün sitesinde yer alan kamu spotu şöyle: 

 

 

 

SPOTU HAZIRLAYAN DERNEK BAŞKANI HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİKTEN HÜKÜM GİYDİ

Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin Başkanı ve Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Sözcüsü Kürşat Mican,  Alperen Ocakları’nın eski genel başkanı.

Alperen Ocakları’nın başkanı olduğu dönemde Mican, 20 Temmuz 2017’de İstanbul Karaköy’deki Neve Şalom Musevi Sinagogu’na düzenlenen saldırıda, sinagogun kapısına tekme ve taş attığı için yargılanmış, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.