İstanbul’daki İsrail protestosuna katılan Saadet Partili ismin babası hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 9:29 am - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 9:29 am

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Yardımcısı Nuri Tüfekçi’nin babası Eshabil Tüfekçi, İsrail Başkonsolosluğu önünde yapılan protestoya katıldığı sırada hayatını kaybetti.

İstanbul’da da İsrail Konsolosluğu önünde bir araya gelen yurttaşlar, İsrail’in Gazze’deki hastaneyi vurarak en az  500 çocuğun ölümüne neden olan saldırıyı kınayarak, İsrail’e tepki gösterdi. Konsolosluk önündeki protestoya katılan Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Nuri Tüfekçi’nin babası Eshabil Tüfekçi, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

“BU OLAY İSRAİL’İN VAHŞETİNE GÖLGE DÜŞÜRMEMELİ”

Nuri Tüfekçi, babasının ölümüne ilişkin şu paylaşımda bulundu:

“Kıymetli babam Eshabil Tüfekçi’yi kaybettik. Biber gazından uzakta kalp krizi nedeniyle vefat etti. Allah rahmet eylesin, el fatiha. Bu olay ne Filistinli kardeşlerimizin direnişine, ne bizim protestomuza, ne de İsrail’in vahşetine ve zalimliğine gölge düşürmemeli.”

İL BAŞKANI YAZICI’DAN AÇIKLAMA

Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ise, şu açıklamada bulundu:

“İl Başkan Yardımcımız Nuri Tüfekçi’nin muhterem babası, Gazze için düzenlediğimiz basın açıklaması sırasında kalp krizi geçirerek vefat etmiştir. Merhum’a Allah’tan rahmet; ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.”

İsrail’in Gazze’deki hastane saldırısının ardından Türkiye’de yurttaşlar meydanlara akın etti