İstanbul’da ikinci operasyon! Bu kez ‘yalnız it’ yakalandı

Yayın tarihi: 23 Haziran 2023 Cuma 9:38 am - Güncelleme: 23 Haziran 2023 Cuma 9:38 am

Türkiye’de eylem hazırlığındaki ‘Yalnız it’ konumundaki IŞİD’li terörist A.H. İstanbul’da yakalandı. Evinde bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirilen şüphelinin daha önce Türkiye’de yapılan terör saldırılarıyla ilgili araştırma yaptığı tespit edildi. İstanbul’da dün de terör örgütüne eleman kazandırmaya çalışan ve finansal destek sağlayan şüpheli yakalanmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD silahlı terör örgütü üyelerinin tespit edilmesi ve yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda örgüt mensubu A.H. isimli yabancı uyruklu bir kişinin Türkiye’de silahlı eylem gerçekleştirme arayışında olduğunu tespit etti. Ekipler, bunun üzerine şüphelinin kaldığı adresi belirledi. Şüphelinin kaldığı Bahçelievler’deki eve 18 Haziran’da operasyon düzenlendi. “Yalnız it” konumunda bulunan A.H., operasyonda gözaltına alındı.

BOMBA YAPMAK İÇİN MALZEME BULUNDU

Şüphelinin evinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, bomba yapım aşamasında kullanıldığı değerlendirilen malzemeler, çok sayıda dijital ve örgütsel materyal ele geçirildi. Öte yandan A.H. isimli yabancı uyruklu şüpheliye ait olan dijital materyal ve dokümanlar üzerinde yapılan incelemelerde, IŞİD silahlı terör örgütü tarafından militanlarına eylem yapmaları için özel olarak hazırlanan bomba yapımı ve saldırılara ilişkin eğitim videoları ile dokümanları incelediği, yine geçmiş dönemde Türkiye’de meydana gelen terör saldırıları ile ilgili araştırmalarda bulunduğu tespit edildi. . Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezavine gönderildi.

ÖRGÜTE ELEMAN KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞAN İSİM DE YAKALANMIŞTI

Terör örgütü IŞİD‘in Horasan vilayeti adına faaliyet yürüterek örgüte eleman kazandırdığı ve finansal destek sağladığı belirlenen Shamil Hukumatov, dün İstanbul’da yakalanmıştı.

IŞİD’li terörist İstanbul’da yakalandı