İstanbul’da iki kişi ‘İsrail’e casusluk’tan tutuklandı

Yayın tarihi: 23 Kasım 2023 Perşembe 6:39 pm - Güncelleme: 23 Kasım 2023 Perşembe 6:39 pm

Türkiye’de Filistinli yazılımcı Omar A. ile ‘iş yapmak amacıyla iletişime geçen’ iki şüpheli ‘İsrail’e casusluk’ iddiasıyla tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturmada, Raed Gazzal’ın İsrail İstihbarat Servisi ile bağlantılı bir şirket adına çalıştığı, Filistinli yazılımcı Omar A’nın ise Gazzal’dan iş teklifi aldığı tespit edildi.

İsrail istihbaratı adına çalıştığı belirlenen şüphelilerin iletişime geçtiği Omar A. ile iş teklifiyle ilgili görüşmek için İstanbul’a geldiği, hazırladığı proje karşılığında deneme amacıyla Filistinli yazılımcının hesabına para transfer ettiği belirlendi. İsrail İstihbarat Servisi’nin zaman zaman bu yöntemle kişilerle görüşme gerçekleştirdiği, bu olayda da bahse konu şirket üzerinden bilgi toplandığı öne sürüldü.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüphelinin İsrail İstihbarat Servisi’yle bağlantılı olduğu iddiası üzerine “askeri ve siyasal casusluk” suçlamasıyla 7 Ekim’de İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındığı, ardından tutuklandığı öğrenildi.

Yine İsrail istihbaratı adına Türkiye’de casusluk faaliyeti yürüttüğü iddia edilen F.O.F.H’nin de aynı soruşturma kapsamında tutuklandığı belirtildi.

Batan geminin son yardım çağrısı ortaya çıktı

Kaynak: TELE1