Marmara’da deprem! İstanbul’dan hissedildi

Yayın tarihi: 17 Aralık 2023 Pazar 11:56 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2023 Pazartesi 1:14 am

Marmara’da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul’dan da hissedilen depremin merkez üssü Yalova Çınarcık olarak açıklandı.

AFAD’ın açıklamasına göre merkez üssü Yalova Çınarcık olan 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İstanbul’da da hissedilen depremin derinliği 11.18 kilometre olarak açıklandı. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4.0 olarak açıkladı.

KANDİLLİ’DEN AÇIKLAMA

Kandilli yaptığı açıklamada depremin derinliğinin 14.6 kilometre, merkez üssünün ise Yalova Çınarcık olduğunu açıkladı. Kandilli depremin büyüklüğünü ise 4.0 olarak açıkladı.

CEVDET YILMAZ’DAN DEPREM SONRASI AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yalova’nın Çınarcık ilçesi açıklarında, Marmara Denizi’nde meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin, ilgili kurumların sahada gerekli çalışmaları sürdürdüğünü bildirdi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Marmara Denizi Çınarcık açıklarında meydana gelen, İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili kurumlarımız sahada gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Rabb’im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİSİ: İHBAR MEVCUT DEĞİL

İstanbul Valisi Davut Gül X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada (Twitter) “İlimizde de hissedilen depremle ilgili 112’ye gelen bir ihbar mevcut değildir Saha tarama çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

YALOVA VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Yalova Valisi Hülya Kaya, Çınarcık ilçesinde meydana gelen depremin il sınırları içerisinde hissedildiğini belirterek, 112 Acil Çağrı Merkezi ve ilgili kurumlarla yapılan görüşmelerde şu an için olumsuz bir ihbar alınmadığını ifade etti.

İÇİŞLERİ BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yaptığı açıklamada, “Marmara Denizi #Yalova #Çınarcık açıklarında 4️⃣,1️⃣ büyüklüğünde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TELE1