İstanbul’da bazı motokuryeler yasağa rağmen çalıştırılıyor!

Yayın tarihi: 12 Mart 2022 Cumartesi 10:51 pm - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 10:51 pm

Yoğun hava muhalefeti nedeniyle 10 Mart’ta alınan kadar ile motokuryelerin çalışması yasaklanmıştı, ancak İstanbul’da bazı motokurye çalışanlarının mesaiye devam ettiği görüldü.

Türkiye’nin birçok ilinde yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı illerde birçok yol ulaşıma kapandı, kazalar meydana geldi. Pazartesi gününe kadar etkili olması beklenen kar yağışında yasak olmasına rağmen bazı işverenler motokurye personellerini çalıştırdı.

İstanbul’da çekilen görüntülerde motokuryeli personelin karda zorlu şekilde yol aldığı görülüyor. Videoyu çeken mahalle sakini yolda ilerleyemeyip, motosikletinden inip yürüyen personeli cep telefonu kamerası ile kaydetti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 10 Mart 2022 tarihinde sosyal medya hesabından “Kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için, bir sonraki duyuruya kadar 10 Mart 2022 perşembe günü 19.00 itibarıyla motokuryelik yapılmayacak, motosiklet ve elektrikli scooter’lar kullanılmayaktır.” açıklamasında bulunmuştu.

Kar fırtınası bir anda yolları kapattı! Boğaziçi Köprüsü yolunda trafik durdu