Beklenen kar İstanbul’da! Peş peşe uyarılar geldi

Yayın tarihi: 12 Mart 2022 Cumartesi 7:05 pm - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 11:42 pm

İstanbul’a beklenen kar yağışı başladı. Uyarılar peş peşe geldi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından vatandaşlara zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları yönünde çağrı yaptı. Türk Hava Yolları (THY), Sabiha ve İstanbul Havalimanı’nda kalkışlı/varışlı bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu. İBB Başkanı İmamoğlu, “Zor olanı geride bıraktık ancak yağış pazar günü de devam edecek” dedi.

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Beklenen yoğun gök gürültülü kar yağışı İstanbul’a çok yaklaştı. Gelişmeleri uydu görüntüleri ve radardan sürekli takip ediyoruz. Lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Trafikte seyir halinde olan hemşehrilerimin de bir an önce evlerine dönmelerini rica ediyorum.” dedi.

“SOKAKTA KALAN VATANDAŞLARIMIZI 112 ÇAĞRI MERKEZİNE BİLDİRELİM”

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından “KimseDışarıdaKalmasın” etiketiyle yaptığı paylaşımda, “Kıymetli İstanbullular, şehrimizde bugün itibarıyla 900 evsiz, sokakta kalan hemşehrimizi otellerde misafir ediyoruz. Soğuk hava etkisini sürdürüyor. Lütfen, sokakta kalan hemşehrilerimizi 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak bildirelim.” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: YAĞIŞ PAZAR GÜNÜ DE DEVAM EDECEK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Son 30 yılın en soğuk ve yoğun kar yağışlı günlerini yaşadık. Öncelikle İBB ile koordineli hareket eden 16 milyon İstanbullu hemşehrime ve sahada emek veren binlerce yol arkadaşıma teşekkür ederim. Kar yağışı Pazar günü de devam edecek ama zor olanı geride bıraktık.” dedi.

THY’DEN UÇUŞ SEFER İPTALLERİNE YÖNELİK AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları Müşteri Desteği’nden yapılan açıklamada bazı seferlerin iptal edildiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yolcularımızın dikkatine; 12 – 13 Mart tarihinde beklenen hava muhalefeti nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları kalkışlı/varışlı bazı seferlerimiz iptal edilmiştir.

12 – 13 Mart tarihinde İstanbul’da beklenen hava muhalefeti nedeniyle bazı seferlerimiz iptal edilmiştir. Uçuş durumunuzu sorgulamak için lütfen tıklayınız:

 https://bit.ly/TK-HavaMuhalefeti

Seferi iptal olan yolcularımız uçuş saatine kadar web sitemiz, mobil uygulamamız, +90 850 333 0 849 numaralı çağrı merkezimiz ve bileti satın olmuş oldukları acente üzerinden değişiklik veya iade işlemlerini tamamlayabilirler. 

Uçuş saati geçen yolcularımız değişiklik veya iade işlemleri için +90 850 333 0 849 numaralı çağrı merkezimizle iletişime geçebilirler.”

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI YARINKİ UÇUŞLARINI AZALTACAK

Sabiha Gökçen Havalimanı İşletmecisi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ’den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarında 13.03.2022 tarihinde 05.50 ile 14.59 saatleri arasında yüzde 30 oranında uçuş iptali yapılmasına karar verilmiş olup, tüm yolcuların uçuşları ile ilgili son durumu, ilgili hava yolunun internet siteleri ve çağrı merkezlerinden takip etmesi tavsiye edilmektedir.”

CİBALİ-ALİBEYKOY TRAMVAY HATTI KAR NEDENİYLE DURDU

Metro İstanbul’dan yapılan açıklamada, “T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı’mızda yoğun kar yağışı nedeniyle seferlerimiz yapılamamaktadır.” denildi.

İmamoğlu’ndan İstanbullulara yeni uyarı! “4 günün toplamı kadar kar yağacak”