İstanbul Üniversitesi öğrencileri eylemde! Biyoloji bölümü öğrencilerinden tahsis kararına tepki…

Yayın tarihi: 3 Ekim 2019 Perşembe 8:45 pm - Güncelleme: 3 Ekim 2019 Perşembe 8:57 pm

İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik ile Biyoloji bölümü öğrencileri, 2015 yılından beri tamamlanması bekledikleri inşaat halindeki binalarının Diş Hekimliği Fakültesi’ne tahsis edilmesine tepki gösterdi.

İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde okuyan Biyoloji ve Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencileri, 2015 yılından beri devam eden inşaat sebebiyle kendi binalarında ders işleyemezken, yapılan yeni binanın Diş Hekimliği Fakültesi’ne tahsis edilecek olması tartışma yarattı.

2015 yılında, yenisi yapılmak üzere yıkılan binanın inşaatı henüz devam ederken, yapılan yeni binanın geçtiğimiz hafta yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle hasar gören İÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ne tahsis olacağı öğrenildi.

4 YILDIR LABORATUVARDA DERS İŞLİYORLAR

İnşaat sebebiyle fakültenin farklı bölümlerinde ders işlemek zorunda kalan öğrenciler 4 yıldır, steril olmadan girilmemesi gereken laboratuvarlarda ders işliyorlar.

Yeni binanın Diş Hekimliği Fakültesi’ne verilecek olmasına tepki gösteren öğrenciler, Twitter’da; “#yenibinamadokunmaiü”, “#iümbgmağdur”, “#iübiyolojimağdur” hashtagleri ile seslerini duyurdu.

Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki öğrencilerin eylemliliklerinin son bulması için alınan bu tahsis kararına karşı açıklama yapan İÜ Biyoloji ve MBG öğrencileri, karşılaştıkları mağduriyete dikkat çekti.

Resim

 

RAŞİT TÜKEL’DEN TEPKİ

İstanbul Üniversitesi’nin seçilmiş rektörü Raşit Tükel de duruma tepki göstererek, “Fakülte binaları yerinde yenilenmelidir” dedi.

Tükel, “İstanbul Tıp, Cerrahpaşa Tıp ve İÜ Diş Hekimliği Fakülteleri taşınmamalı; sağlık hizmeti ve eğitimin niteliğini düşüren, çalışanların can güvenliğini tehdit eden harap durumdaki hastane binaları ivedilikle yerinde yenilenmelidir. Plan da, proje de yıllar öncesinden hazırdır” açıklamasında bulundu.