İstanbul Tıp Fakültesi‘nin bu sene düzenlenen mezuniyet töreninde, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktorlar için söylediği “Giderlerse gitsinler” açıklamasına gönderme yapıldı. Konuşmada, “‘Giderlerse gitsinler’ dediler diye gidecek, ‘kalın, itibarınızı geri vereceğiz’ diyenlere kanacak hekimler asla değiliz” denildi.

İstanbul Tıp Fakültesi’nin bu yılki mezuniyet törenine, fakülteyi birincilikle bitiren Merve Nur Uçar’ın konuşması damgasını vurdu. Uçar konuşmasında “Ülkeyi elin memleketine garson kazandıranlar değil kendisini okutan büyüten bu topraklara borcunu ödeyenler kalkındıracak. Aynı okuldan mezun olmanın guruyla yetinmeyip yeni Aziz Sancar’lar olacağız. Yurt dışına var olan imkanları ülkemize kazandıracağız. Bilim yolunda var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“DEVE DE BİZİM DİYAR DA”

Uçar’ın, “Rasim Özdenören’in dediği gibi hem bu deveyi güdecek hem bu diyarda kalacağız. Çünkü deve de bizim diyar da” sözleri ise salonda alkış kopardı.

ERDOĞAN’A GÖNDERME

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Az maaş aldıkları doğrultusunda şikâyet eden doktorları bu devletin yetiştirdiğini” savunarak “Açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Buralar boş kalmaz merak etmeyin.” demişti. Doktorların tepkilerine neden olan bu sözlere de “‘Giderlerse gitsinler’ dediler diye gidecek, ‘kalın, itibarınızı geri vereceğiz’ diyenlere kanacak hekimler asla değiliz” sözleriyle gönderme yapıldı.

Çapa Tıp Fakültesi öğrencileri Hipokrat Yemini sansürünü deldi

Erdoğan’ın giderlerse gitsinler dediği doktorlar için bakanlıktan atama ilanı!