İstanbul, Gaziantep ve Ankara… Steinmeier’e bir ‘Gazze’ protestosu daha

Yayın tarihi: 24 Nisan 2024 Çarşamba 12:28 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2024 Çarşamba 1:43 pm

Haber: TELE 1 HABER MERKEZİ

Üç günlük resmi ziyareti kapsamında ilk gün İstanbul’da, sonrasında gittiği Gaziantep’te protesto edilen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, son olarak gittiği Ankara’da da protesto edildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100’üncü yılı dolayısıyla yaptığı 3 günlük ziyaretin üçüncü gününde Ankara’ya gitti.

Güne Anıtkabir’e giderek başlayan Steinmeier, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi önünde, Ankara -Filistin Dayanışma Platformu üyeleri tarafından protesto edildi. Türkiye’de siyonizmi istemiyoruz” yazılı pankart açan platform üyeleri, “Filistin’e özgürlük”, “Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz” sloganları attı.

YAZISI DİKKAT ÇEKTİ

Steinmeier, beraberindeki heyetle başkentte ilk önce Anıtkabir’i ziyaret ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Steinmeier, saygı duruşunun ardından fotoğraf çektirdi ve Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, deftere şunları yazdı:

“Almanya Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni ziyaret etmek ve bu devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e derin saygılarımı sunmak benim için büyük bir onurdur. Onun Avrupa’ya bakışı, Almanya ile Türkiye Cumhuriyeti arasında 100 yıllık derin dostluğun temelini attı. Halklarımız, birbirlerinin ülkelerinde daha iyi bir yaşam ya da koruma arayan cesur kadın ve erkeklerin pek çok hikayesiyle şekillenen samimi bir bağ hissediyor. Milyonlarca Türk kökenli insan bugün ülkemi zenginleştiriyor ve şekillendiriyor. Bağların bu hazinesi, ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi için temel taştır.”

ERDOĞAN VE ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK

Steinmeier, Anıtkabir’in ardından Ankara Üniversitesi’ni ziyaret edecek. Ankara Üniversitesi Rektörü tarafından karşılanacak olan Steinmeier üniversitedeki temaslarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı’na hareket edecek.

Resmi karşılama töreninin ardından ikili ve heyetler arası görüşmeler yapılacak. Ortak basın toplantısının ardından resmi yemeğe katılacak olan Steinmeier son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür ile bir araya gelecek.

steinmeier, protesto

Kongar’dan Steinmeier’in İmamoğlu ziyareti yorumu: Herhalde hop oturup hop kalkıyordur

Kaynak: HABER MERKEZİ