İstanbul emniyetinde görev değişimi! Soylu-Damat soğuk savaşında zafer şimdilik Soylu’da

Yayın tarihi: 16 Haziran 2020 Salı 3:29 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2020 Salı 5:50 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasının kötü olduğu konuşulan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan görevden alınarak, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atandı. Bakan Berat Albayrak’a yakın bir isim olduğu bilinen Çalışkan’ın Emniyet Müdürlüğü görevinden alınması Soylu ile Albayrak arasındaki çekişmede Soylu’nun öne geçtiğini gösterdiği söylendi.

Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameyle İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan görevden alınarak, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına atandı. Çalışkan’ın koltuğuna ise Adana Emniyet Müdürü Zafer Aktaş getirildi. Aktaş, 1999’da Emniyette FÖTÖ’cü yapılanmayı teşhir eden listeyi hazırlayan ekipteydi.

Avukatından Erdoğan’a sitem… Hedefte Soylu mu var?

Gece yarısı atamaları: İstanbul dahil 5 ilin emniyet müdürü değişti

SOYLU-ALBAYRAK ÇEKİŞMESİ

Yeni kararnameyle Damat Albayrak ile Bakan Soylu arasındaki soğuk savaş bir kez daha gün yüzüne çıktı. Albayrak’a yakın aynı zamanda Soylu ile de arasının bozuk olduğu iddia edilen Mustafa Çalışkan İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden alınarak müdür yardımcısı olarak atandı.

İstanbul Emniyeti’ndeki Soylu- Albayrak kavgasında şimdilik Soylu’nun galip geldiği gözlemleniyor…

Erdoğan Soylu’nun istifasını neden kabul etmedi? Taht kavgasında kazanan yok

YANDAŞ YAZAR METİNER: PASİFE ÇEKİLDİ

Yandaş yazar Mehmet Metiner ise atama kararları sonrası, Mustafa Çalışkan İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevinden alınarak merkezde pasife çekildiğini öne sürerek, “İçimdeki ses, Çalışkan’ın aktif görevden alındığını medyadan öğrendiğini söylüyor. İçişleri Bakanlığımızın emniyet kadrolaşmasının hayra alamet olmadığını söylüyor” ifadelerini kullandı.

Berat Albayrak, Bilal Erdoğan, Süleyman Soylu… Taht savaşında yeni cephe! Bilal medyasını büyütüyor

SOYLU’NUN 9 BÜROKRATI VALİ OLDU

Geçtiğimiz günlerde de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararnamede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun emrinde çalışan 9 bürokrat çeşitli illere vali olarak atanmıştı.