Avukatından Erdoğan’a sitem… Hedefte Soylu mu var?

Yayın tarihi: 16 Haziran 2020 Salı 3:20 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2020 Salı 4:02 pm

Erdoğan’ın avukatlarından olan Mustafa Doğan İnal, AKP içine dikkat çeken bir gönderme yaparak, “Sıkıntılı zamanlarda ilk ihanet devşirmelerden gelir” ifadelerini kullandı. İnal’ın açıklaması AKP içinde Süleyman Soylu’dan rahatsız olunduğu yorumlarına neden oldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatlığını yapan isimlerden olan Mustafa Doğan İnal, AKP içine yönelik dikkat çeken bir göndermede bulundu.

İnal, “Sıkıntılı zamanlarda ilk ihanet devşirmelerden gelir” ifadelerini kullandı.

Baro taslağı AKP’yi böldü

Kişisel sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulunan Avukat Mustafa Doğan İnal, sonradan AKP’li olan isimlere gönderme yaptı. İnal, şunları yazdı:

Bugün bir avukat arkadaş dedi ki;

“Devşirmeler güçlü zamanda gelir, serdengeçti olur, öz evlatlar arka plana atılır ama sıkıntılı zamanlarda ilk ihanet devşirmelerden gelir”

doğru söz…

İnal, devamında ise şunları yazdı:

Bir abi de şunu yazmış

“Kimse sınanmadığı sadakatin, bağlılığın, dostluğun, kardeşliğin, sırdaşlığın, davadaşlığın, mertliğin, cesaretin, yiğitliğin sahibi değildir. Gerçek ölçü; imtihandan geçmek, her türlü badirede, yoklukta, zorlukta, menfaatte ve tehlikede sağlam kalabilmektir”

İnal’ın söz konusu paylaşımları, emniyetteki atamaların ardından yapması dikkat çekti. Söz konusu atamalarda Süleyman Soylu’nun etkisinin bulunduğu iddialar arasında. Soylu, AKP’ye sonradan katılan isimlerden.