İstanbul 1 Mayıs’ındaki gözaltılara 6 tutuklama!

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2024 Cumartesi 7:34 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2024 Pazar 12:29 am

1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Saraçhane‘de polislere taş ve sopayla saldırdıkları gerekçesiyle tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 52 kişiden 6’sı tutuklandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Saraçhane Meydanı’nda polislere saldırıda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 65 kişinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı. Gözaltındakilerden 52’si “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na muhalefet”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “kamu görevlisine direnmek” suçlarından tutuklama talebiyle, 13 kişi ise adli kontrol hükümleri uygulanması istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

6 TUTUKLAMA

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 52 kişiden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saraçhane’de 1 Mayıs ablukası! Polis müdahale etti, emekçi Taksim’e yürütülmedi

NE OLMUŞTU?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü İstanbul’da yaklaşık 11 yıldır yasaklı olan Taksim Meydanı’nda düzenlenmek istemişti. 1 Mayıs sabahı Saraçhane, Beşiktaş ve Şişli’den Taksim’e yürümek isteyen yurttaşlar polisin sert müdahalesine maruz kalmış, 217 kişi gözaltına alınmıştı. 217 kişiden 182’si aynı gün serbest bırakılmıştı. Ertesi gün  kamera kayıtları, yüz tanıma sistemiyle 30 kişi daha sabah operasyonuyla gözaltına alınmıştı.

 

İstanbul’da ‘1 Mayıs’ operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

Kaynak: AA