İsrailli vekil: Kıyamet öpücüğünün zamanı geldi, acıma yok

Yayın tarihi: 10 Ekim 2023 Salı 6:33 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2023 Salı 6:33 pm

Hamas’ın başlattığı operasyonun ardından İsrail ve Filistin arasında gerilim tırmanırken İsrailli milletvekili Tally Gotliv’den tartışma yaratacak paylaşımlar geldi. Sosyal medya hesabından “Kıyamet öpücüğünün zamanı geldi” yazan Gotliv, “Kötü adamla, kötü adam olacaksın. Acıma yok” diye ekledi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın, 7 Ekim sabahı İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ adıyla saldırılarının ardından başlayan, 830 Filistinli ve 1000 İsraillinin ölümüne neden olan olaylar 4. gününde de devam ederken İsrailli milletvekili Tally Gotliv sosyal medya hesabından skandal açıklamalarda bulundu.

İsrail Parlamentosu üyesi Tally Gotliv, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

“BİR MAHALLEYİ YERLE BİR ETMEK DEĞİL GAZZE’Yİ EZMEK VE DÜZLEŞTİRMEK”

“Jericho Füzesi! Jericho Füzesi! Stratejik alarm. Kuvvetlerin devreye sokulmasını düşünmeden önce. Kıyamet günü silahı! Bu benim görüşüm. Tanrı tüm gücümüzü korusun. Ancak Ortadoğu’yu sarsan bir patlama bu ülkenin itibarını, gücünü ve güvenliğini yeniden tesis edebilir! Kıyamet öpücüğünün zamanı geldi. Sınırsız güçlü füzeler atmak. Bir mahalleyi yerle bir etmek değil. Gazze’yi ezmek ve düzleştirmek. Aksi takdirde hiçbir şey yapmadık. Parolalarla değil, delici bombalarla. acımasızca! acımasızca!”

“ACIMA YOK”

Gotliv, bir başka paylaşımında ise şunları yazdı:

“Kötü adamla, kötü adam olacaksın! Acıma yok! Gazze’yi düzleştirmek ve ezmek. Zaten bildiğimizden daha fazlası değil. Gazze’ye asker göndermeyi düşünmeden önce her şeyi yapın. Topçu kabiliyetimiz var. Buna çok büyük bütçeler ayırdık. Cephaneliğimizdeki her şeyi kullanmalıyız! Askerimizin hayatı Gazze’deki her insandan daha önemli ve kıymetlidir. Eldivenler çıkarılacak!”

Hamas-İsrail savaşında 4. gün! Kara harekatı gündemde… İşte dakika dakika gelişmeler