İsrail’le ticarete ilişkin öneri AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi

Yayın tarihi: 17 Nisan 2024 Çarşamba 6:13 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 8:13 pm

Haber: Özlem Aktürk

TBMM’de, Saadet Partisi’nin ‘İsrail’e ihracat kısıtlaması ve bugüne kadar yapılan ticaretin Gazze halkına yönelik olumsuz etkilerinin tespiti’ için verdiği Meclis araştırma önergesinin öne alınmasına ilişkin grup önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

İsrail ile ticaret gündemden düşmezken Saadet Partisi, TBMM Genel Kurulu’nda ‘İsrail’e getirilen ihracat kısıtlamasının etkinliğinin ve bugüne kadar yapılan ticaretin Filistin-Gazze halkına yönelik olumsuz etkilerinin tespitine yönelik araştırma önergesinin öne alınarak bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi’ verdi.

Saadet-Gelecek Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, “Hitler’e soykırımcı diyorlardı kendileri de hem katliamcı hem de soykırımcılar. 15 bine yakın çocuk ve kadın öldürüldü burada; 100 bine yakın bina tahrip edildi, enkazların altında ne kadar kişinin yattığı bilinmiyor” dedi.

Özdağ, “Gelin, bu araştırma önergesine ‘evet’ deyin, bir ilke imza atın, ne olur; sizi de kurtaralım, AK Parti’yi kurtaralım, Meclis’in itibarını kurtaralım. ‘Evet’ oyu verin, birlikte araştıralım, kim doğru söylüyor, kim doğru söylemiyor ortaya çıksın” diyerek AKP’li vekillere çağrıda bulundu.

Saadet Partisi’nin grup önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP’nin ‘Gazze’ önerisi AKP’nin oylarıyla reddedildi

Kaynak: TELE1