İsrail’in verdiği süre doldu! Gazze’de “nokta operasyonlar” başladı

Yayın tarihi: 13 Ekim 2023 Cuma 10:35 am - Güncelleme: 14 Ekim 2023 Cumartesi 2:10 am

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık 1 milyon 100 bin kişiye şehrin güneyine geçmeleri için 24 saat süre verdi. Süre saat 20.00’de doldu. Birleşmiş Milletler İsrail’e talimatın iptal edilmesini istedi. Hamas ise bölgede yaşayan Filistinlilerin güneye geçmemelerini söyledi. Reuters, İsrail askerlerinin Gazze’ye ilk kara saldırısını gerçekleştirdiğini açıkladı. İsrail ordusu ise Gazze’de “nokta operasyonlar” gerçekleştirdiklerini ve daha sonra bölgeden ayrıldıklarını açıkaldı.

İsrail ordusu (IDF)  Hamas’ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugayları üyelerinin Gazze’de tüneller, evlerin altında ve  sivillerin yaşadığı binalarda gizlendiğini savundu.

İSRAİL: SİZİN GÜVENLİĞİNİZ İÇİN

Hamas’ın silahlı kanadının İsrail’e savaş açtığı belirtilen açıklamada, “Gazze şehri askeri operasyonların yapıldığı bir bölgedir. IDF, Gazze Şehri’ndeki tüm sivillerin kendi güvenlikleri ve korunmaları için güneydeki evlerinden tahliye edilmesi ve haritada gösterildiği gibi Gazze Vadisi’nin güneyindeki bölgeye taşınması çağrısında bulunuyor. Bu tahliye sizin güvenliğiniz içindir.

 

Hamas-İsrail savaşında ilk Cuma günü! İsrail Gazze’ye karadan giriş yapmaya hazırlanıyor…

Gazze şehrine (Gazze’nin kuzeyine) ancak buna izin veren başka bir duyuru yapıldığında dönebileceksiniz. Gazze şehri sivilleri, kendinizin ve ailelerinizin güvenliği için güneye geçin ve sizi canlı kalkan olarak kullanan Hamas teröristlerinden uzaklaşın. Önümüzdeki günlerde İsrail Silahlı Kuvvetleri, Gazze Şehri’nde önemli operasyonlara devam edecek ve sivillere zarar vermemek için yoğun çaba gösterecek.” denildi.

BM. KARARI İPTAL EDİN

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Dujarric, İsrail ordusunun Gazze’deki İnsani İşler Koordinasyon ve Güvenlik Ofisi’ne gece yarısından hemen önce bilgi verdiğini belirtti. Dujarric, İsrail ordusunun Gazze nüfusunu yerinden ayrılmaya zorlamasının çok yıkıcı sonuçları olacağını kaydederek, karardan vazgeçmesini istediklerinin altını çizdi.

“Birleşmiş Milletler güçlü bir şekilde İsrail ordusunun bu yönde talimatına karşı çıkıyor ve iptal edilmesini talep ediyor.” ifadelerini kullanan Dujarric, böyle bir hamlenin zaten çok kötü olan durumu “trajediye” çevireceğini vurguladı.

Biden’dan Türkiye’ye Suriye suçlaması: Operasyonlar bölgedeki barışı tehdit ediyor

HAMAS’TAN FİLİSTİNLİLERE BÖLGEYİ TERK ETMEYİN ÇAĞRISI

Hamas, medya kuruluşlarına bir açıklama göndererek Gazze’de yaşayan Filistinlilere evlerini terk etmemelerini söyledi.  Hamas açıklamasında “İşgal, vatandaşlar arasında kafa karışıklığı yaratmayı ve iç cephemizin istikrarını baltalamayı amaçlayarak çeşitli yollarla yalan propaganda yaymaya ve dolaşıma sokmaya çalışıyor” denildi. Hamas İsrail’i, Filistinli sivillere ve uluslararası örgüt çalışanlarına güneye doğru tahliye edilmelerini söyleyen mesajlar göndererek “psikolojik savaş” yürütmekle suçladı.

İSRAİL’DEN SAAT 20’YE KADAR SÜRE

BM’ye bildirimde bulunan İsrail, sivillerin 24 saat içerisinde güneye kaydırılmasını istedi. İsrail ordusu Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlilerin saat 20.00’ye kadar bölgeden ayrılmasını istedi. Sınırda yoğun bir tank hareketliliği gözlenirken İsrail ordusu Gazze’de önemli faaliyetlerde bulunacağını duyurdu ve sivillere bölgeyi terk etme çağrısı yaptı.

Sınırda yoğun bir tank hareketliliği gözlenirken İsrail ordusu Gazze’de önemli faaliyetlerde bulunacağını duyurdu ve sivillere bölgeyi terk etme çağrısı yaptı.

SÜRE DOLDU

İsrail ordusunun, Gazze’nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilere bölgenin güneyine geçmeleri için tanıdığı süre doldu.

İSRAİL HASTANENİN TAHLİYESİ İÇİN 2 SAAT SÜRE VERDİ

İsrail, Al Awda Hastanesi’nin tahliyesi için iki saat süre verdi.

REUTERS: KARA HAREKATI BAŞLADI

Reuters, İsrail piyade ve tanklarının Gazze Şeridi’nde baskınlar düzenlediğini yazdı.

İSRAİL ORDUSU “NOKTA OPERASYONLAR”A BAŞLADI

İsrail ordusu, Filistinli grupların elinde bulunan rehinelerin yerini belirlemek için askerlerin abluka altındaki Gazze Şeridi’nde “nokta operasyonları” yaptığını bildirdi.

İsrail askerlerinin, rehinelerin yerinin tespitine yardım için bölgede arama yaptığı ve delil topladığı belirtildi. Bunun yanı sıra İsrail askerlerinin bölgedeki “terör hücreleri ve altyapılarına sabotaj düzenlediği” kaydedildi.

İsrail ordu sözcülüğü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin nokta operasyonlarının ardından Gazze’den çıktığını aktardı.