İsrail’in Kara harekatı tehdidine Hamas’tan rest! “7 Ekim basit kalır”

Yayın tarihi: 22 Ekim 2023 Pazar 12:14 am - Güncelleme: 22 Ekim 2023 Pazar 9:44 am

İsrail-Hamas savaşında 16. gününe girildi. Gazzelilerin can kaybı 4 bin 300’ü aştı. Hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı da bin 400’ü geçti. İsrail Genelkurmay Başkanı yaptığı açıklamada 7 Ekim’deki Hamas saldırısını hatırlayarak Gazze’ye gireceklerini söyledi. Hamas’ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, İsrail’in Gazze’yi işgal etmeye kalkışması durumunda, 7 Ekim’de yaşananların İsrail için “basit” kalacağı uyarısında bulundu.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze’ye saldırı başlatmıştı.

BİNLERCE SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 306’sı asker bin 400 İsraillinin öldüğü, 4 bin 834 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında bin 756’sı çocuk, 4 bin 385 kişinin öldüğünü, 13 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu. Batı Şeria’da da 84 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti. İsrail’in saldırılarında 16 gazeteci yaşamını yitirmişti.

Netanyahu kara harekatı sinyalini verdi! “Savaşçılarla birlikte hazırız”

“GAZZE ŞERİDİ’NE GİRECEĞİZ”

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İsrail ordusunun “Golani Tugayı” askerlerine seslendi. Halevi konuşmasında, “Gazze Şeridi’ne gireceğiz. Hamas’a bağlı unsurları ortadan kaldırmak amacıyla operasyonel bir görev üstleneceğiz. Ayrıca, iki hafta önce cumartesi günü (7 Ekim) gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin görüntülerini ve sahnelerini de aklımızda tutacağız.” ifadelerini kullandı.

HAMAS’TAN İSRAİL’E GÖZDAĞI

Hamas’ın üst düzey yöneticilerinden Usame Hamdan, Hamas’ın koşullar olgunlaştığında sivilleri serbest bırakmayı değerlendireceğini, İsrailli asker esirlerin akıbetini ise Gazze’ye saldırılar sona ermeden tartışmayacaklarını vurguladı. Birçok uluslararası tarafın yabancı esirler konusunda Hamas’la görüştüğünü kaydeden Hamdan, İsrail’in Gazze’yi işgal etmeye kalkışması durumunda, 7 Ekim’de yaşananların İsrail için “basit” kalacağı uyarısında bulundu. Hamdan ayrıca, Refah Sınır Kapısı’nın kalıcı olarak açılması ve hastanelerin faaliyetini sürdürebilmesi için acilen yakıt ulaştırılması çağrısında bulundu.