İsrail’in İran’a misillemesi sonrası Dışişleri Bakanlığı’ndan ilk açıklama

Yayın tarihi: 19 Nisan 2024 Cuma 1:08 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2024 Cuma 1:08 pm

Haber: Ceren Ural

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İran‘ın İsrail‘e saldırısı sonrası, bu sabah İsrail’in İran’a misilleme yapması hakkında açıklama yaptı. Açıklamada “kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski” vurgusu yapıldı.

İsrail, İran’ın İsfahan kentine saldırı düzenledi. Tahran, İsfahan ve Şiraz ile ülkenin bazı bölgelerindeki uçuşlar askıya alındı. İsrail’in saldırıdan önce, “İran’a yönelik sınırlı bir karşı saldırı düzenleyeceğini” ABD’ye haber verdiği ve Washington’ın bu saldırıyı “desteklemediği” belirtildi. İran medyası seslerin hava savunma sisteminin devreye girmesi ve 3 mini insansız hava aracının (İHA) imha edilmesi nedeniyle duyulduğunu yazdı.

İsrail İran’a saldırdı ABD medyası duyurdu! İran: Üç mini İHA

Yaşanan gelişmeler sonrasında Türkiye Dışişleri Bakanlığı sosyal medyadan bir açıklama yayınladı. Açıklamada “son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanlığı’nın açıklaması şu şekilde:

İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır. Hadiseleri yakından takip etmekteyiz. Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Uluslararası toplumun önceliği, Gazze’deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ