İsrail’i yenen Milliler Avrupa şampiyonu oldu

Yayın tarihi: 16 Aralık 2023 Cumartesi 8:33 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2023 Cumartesi 8:35 pm

Türkiye A Milli Kadın Golbol Takımı, IBSA Avrupa Golbol Şampiyonası finalinde İsrail’i 8-4 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

A Milli Kadın Golbol Takımı, İsrail’i yenerek Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Türkiye A Milli Kadın Golbol Takımı, IBSA Avrupa Golbol Şampiyonası finalinde İsrail’i 8-4 mağlup ederek Avrupa’nın zirvesine oturdu.

Podgoritsa kentinde gerçekleşen turnuvanın final mücadelesinde İsrail’i yenerek 8-4’lük skorla galip gelen milli takım, bu zaferle 2015 ve 2019’daki başarılarının ardından üçüncü kez Avrupa şampiyonu ünvanını kazandı.

Daha önce 2018 ve 2022 Paralimpik Oyunları’nda da şampiyonluk yaşayan A Milli Kadın Golbol Takımı, son dünya şampiyonluğunu da elinde bulunduruyor.

GOLBOL NEDİR?

Goalball, görme engellilere özgü bir takım sporudur. Goalball yalnızca tamamen kör olan veya görme engeli bulunan sporcular tarafından oynanır. Takımlar altı oyuncudan oluşur. Oyunun amacı, bir topu rakiplerin arasından geçirip ağlarına atarak skor elde etmektir. Oyuncular kalelerini savunmak için elleri ve dizleri üzerinde dururlar ve rakiplerine karşı skor elde etmeye çalışırlar.

(AA)

Kaynak: AA