İsrail’den Türkiye’de tutuklanan iki vatandaşı için açıklama

Yayın tarihi: 13 Kasım 2021 Cumartesi 10:31 am - Güncelleme: 13 Kasım 2021 Cumartesi 10:43 am

Erdoğan’ın Üsküdar’daki konutunu fotoğrafladığı için ‘siyasal ve askeri casusluk’tan tutuklanan iki İsrailli için İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

İsrail vatandaşı iki kişi Çamlıca Kulesi’nden AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Üsküdar’daki konutunun fotoğrafını çektiği için ‘siyasal ve askeri casusluk’tan tutuklandı. Konuya ilişkin İsrail’den ilk açıklama geldi. BBC Türkçe’de yer alan habere göre, İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, tutuklanan kişilerin ajan oldukları iddiasını reddetti.

Natali and Mordi Vaknin isimli İsrail vatandaşlarının tutuklama gerekçesi olarak Türkiye ve İsrail medyasında farklılıklar yer aldı. Anadolu Ajansı çiftin, Çamlıca Kulesi’nden Erdoğan’ın Üsküdar’daki konutunun fotoğrafını çektiği için tutuklandığını bildiriyor. Ancak İsrail medyasında çiftin tekne turunda Dolmabahçe Sarayı’nı fotoğraflarken gözaltına alındığı yazılıyor.

“FOTOĞRAFI WHATSAPP GRUBUNA ATTI”

Tutuklanan çiftin İsrail’de otobüs şoförü olarak çalıştıkları ve önceki evlilikleri de dahil toplam 5 çocukları olduğu bildiriliyor.

Haaretz gazetesinde açıklamaları yer alan çiftin avukatı, “Tek suçları, bir bot gezisi sırasında Erdoğan’ın sarayını fotoğraflamaktı” dedi. İsrail medyasına konuşan avukat Nir Yaslovitzh, “Eğer bir Rus vatandaşı bu sarayın fotoğrafını çekseydi, Türkiye’nin onu tutuklayacağını sanmıyorum” şeklinde konuştu.

Tutuklanan Natali Vaknin’in kardeşi, Ynet haber sitesine verdiği demeçte, kardeşinin çektiği fotoğrafı aile WhatsApp grubuna attığını söyledi.

İSRAİL: TEMASTAYIZ

Çiftin devlet için çalıştığını yalanlayan Dışişleri Bakanı Yair Lapid ise, tutuklu çiftin en kısa zamanda cezaevinde bakanlık yetkililerince ziyaret edilmesini umduğunu söyledi. İsrail Dışişleri Bakanlığı, hem Vaknin çiftinin ailesi hem de Türk yetkililerle temasta olunduğunu duyurdu. (BBC TÜRKÇE)

Çamlıca Kulesi’nden Erdoğan’ın evine bakan İsrailli çifte gözaltı

Erdoğan’ın evinin fotoğrafını çektikleri iddia edilen 3 İsrailli tutuklandı!