İsrail’den Nasrallah’ın konuşması öncesi açıklama: Yüksek alarmdayız

Yayın tarihi: 3 Kasım 2023 Cuma 2:30 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 2:42 pm

İsrail Ordu Sözcüsü, Hizbullah lideri Nasrallah’ın bugün yapacağı konuşma öncesi ordunun ülkenin kuzeyinde ‘yüksek alarm durumunda’ olduğunu söyledi.

Hamas’ın başını çektiği Filistinli örgütlerin ‘Aksa Tufanı’ operasyonu sonrası İsrail’in Gazze’de öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 9 bini geçerken, gözler bugün Lübnan’da.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 7 Ekim sonrasında ilk kez halka seslenecek. Nasrallah’ın cuma namazı sonrası TSİ 16:00’da yapması beklenen konuşma, Hizbullah’ın Hamas’la dayanışma için Lübnan sınırından yeni bir cephe açıp açmayacağı açısından tüm dünyada yakından takip edilecek.

Hizbullah, İsrail’e savaş mı ilan edecek? Dünyanın gözü bugün Nasrallah’ta

‘HER CEPHEDE SALDIRILARA KARŞILIK VERMEYE HAZIRIZ’

Nasrallah’ın konuşması öncesi İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ordunun her cephede saldırılara karşılık vermeye hazır olduğunu dile getirdi. Hagari, “İran, İsrail’e karşı vekil güçleri teşvik ediyor, her türlü tehdide karşı her cepheden misilleme yapacağız. Kuzeyde de yüksek alarm var” ifadelerini kullandı.

Nasrallah’ın 7 Ekim sonrasında bugün ilk kez televizyondan bir konuşma yapması bekleniyor. Nasrallah’ın konuşmasının ana gündemini İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının oluşturması ve Hizbullah’ın bu konuda takınacağı tutumun ipuçlarını vermesi öngörülüyor.

İsrail-Hamas çatışmalarının gölgesinde dördüncü cuma! Kudüs’te yine Flistinlilere gazlı müdahale