İsrail-Hamas çatışmalarının gölgesinde dördüncü cuma! Kudüs’te yine Flistinlilere gazlı müdahale

Yayın tarihi: 3 Kasım 2023 Cuma 1:18 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 2:12 pm

Müslümanlar için kutsal dördüncü Cuma gününe girilirken Mescid-i Aksa’ya giriş için yaş sınırı koyan İsrail Polisi cuma namazı çıkışı gaz ve TOMA ile müdahalede bulundu.

Savaşın başladığı günden itibaren Müslümanlar için kutsal dördüncü Cuma gününe girildi. 28 gündür devam eden savaşta, Hamas elinde çok sayıda rehine bulundururken, Netanyahu da Gazze’ye saldırılarda bulunmaya devam ediyor. Cuma namazı çıkışı Filistinliler yine müdahale ile karşı karşıya kaldı.

Cuma namazı kılmak için Mescid-i Aksa çevresinde bekleyen Filistinliler cuma namazını sokakta ve caddelerde kıldı. İsrail polisi cuma namazı sonrası Filistinlilere gaz bombasıyla müdahale etti.

 

İsrail’in saldırısında hayatını kaybeden gazeteci mikrofonu ve çelik yeleğiyle uğurlandı

MÜSLÜMANLARA YİNE GAZLI MÜDAHALE

Çatışmaların gölgesinde dördüncü cumaya girilirken Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılmak isteyen müslümanlar polisler tarafından kimlik kontrolünden geçirilirken yine müslümanlara saldırılarda bulunuldu. İsrail güvenlik güçleri ile Filistinliler arasında arbede yaşandı. İsrail polisi olayları takip eden gazetecileri de alandan uzaklaştırdı.

Mescid-i Aksa’da üçüncü cuma! Namaz kılmak isteyenlere yine müdahale edildi

ÖLÜ SAYISI 9 BİNİ AŞTI

28 gündür devam eden çatışmalarda Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında ölenlerin sayısının son 24 saatte 166 artarak 9 bin 227’ye yükseldiğini açıkladı.  Ölenlerden 3 bin 826’sı çocuk, 2 bin 405’i kadın…