Diyanet’in kitabında ayet bahaneli seçim hikayesi! Kazanan belediye başkanlarını kötülediler

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2024 Cuma 2:15 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2024 Cuma 2:18 pm

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı kitapta ayet öğretme bahanesiyle seçimleri kazanan belediye başkanlarını kötüleyen bir hikayenin yer aldığını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları’nın bastığı “Hikayelerle çocuklara 40 Ayet” isimli kitapta Fussilet Suresi 51. Ayet’i anlatma bahanesiyle seçimleri kazanan belediye başkanlarını kötüleyip seçimi kaybeden belediye başkanlarını öven hikayeler anlatılarak siyasi propaganda yapıldığını söyledi.

“SORUŞTURMA BAŞLATILMASINI BEKLİYORUZ”

Sevda Erdan Kılıç, “Hurafeler bitti, Cumhuriyet düşmanlarının mezar ziyaretleri bitti, şimdi de ilkokul çocuklarımıza siyaset yapıyorlar. Yapılanlar laik ve bilimsel eğitime aykırı, okutulan kitaplar Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı ve özellikle de siyasi içerikli bir yayının okula girmesi ve okutulması da yasak. Çocukların belli bir siyasete karşı düşmanlaştırılmaya çalışılması da zaten suç. Çocuklarımızı sizin karanlık zihniyetinizden korumaya kararlıyız. Bu konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmasını bekliyoruz” dedi.

KİTAPTAKİ HİKAYE

Kılıç’ın bahsettiği kitapta “Seçim” adlı bir hikaye bulunuyor.

Hikaye şu şekilde:

“Belediye başkanı, seçimi kazanır kazanmaz, hizmet etmek için kolları sıvadı. İlçenin kalkınması için gecesini gündüzüne kattı, durmadan çalıştı. Ama bir sonraki seçimlerde olacağı bu ya seçimi kaybetti. Üzülmüştü üzülmesine ama çok da dert etmedi. Karısı kendinden daha çok üzülmüştü. Girip çıkıp ‘O kadar hizmet ettin, sana bu yapılır mıydı?’ deyip duruyordu. ‘Aman hanım,’ dedi, ‘Yüce Allah ne buyuruyor? İnsana nimet verdiğimizde yüz çevirir ve yan çizer. İnsan kendisine sayısız nimeti veren Rabbine yüz çeviriyor da birkaç sene hizmet ettim diye, bana mı yüz çevirmeyecek? Sabret hele, dönüp dolaşıp yeniden aday olmam için hepsi kapıma gelecek.’ Karısı ihtimal vermedi. Yeni başkan, ilçeye hizmet etmek için kılını bile kıpırdatmadı. Yeni dönemde, ilçede taş üstüne taş konmadı. Bir sonraki seçimler yaklaştığında, herkes eski başkana gelip, tekrar aday olması için adeta yalvarıyordu. ‘Nereden bildin böyle olacağını?’ dedi karısı. ‘Bunu bilmeyecek ne var? Sana İnsana nimet verdiğimizde yüz çevirir ve yan çizer, diye bir ayet söylemiştim ya. İşte onun devamı ‘İnsan başına bir kötülük gelince de yalvarmaya koyulur diye bitiyordu, dedi eski başkan gülerek.”

BİRÇOK BELEDİYE AKP’DEN CHP’YE GEÇMİŞTİ

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden CHP, 37.7 oyla birinci parti olarak çıkmış, çoğu büyükşehir belediyesi olmak üzere pek çok belediye AKP’den CHP’ye geçmişti.

HİKAYEDE GEÇEN AYET

Hikayede bahsedilen Fusilet Suresi 51. Ayet’te ise şu ifadeler yer alıyor: “İnsana nimet verdiğimizde yüz çevirir ve yan çizer. Başına bir kötülük gelince de yalvarmaya koyulur.”

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, müftülüğe bağlı vaizlerin ilkokul çocuklarına ayet bahanesiyle seçim kazanan belediye başkanlarını kötüleyen hikayeler anlattığını söyledi.

Kaynak: ANKA