İsrail yaralı Filistinlileri tedavi etmeyecek!

Yayın tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe 9:54 am - Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe 10:15 am

İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel, Hamas’ın festival baskını sonrası yaralı bulunan Filistinlilerin tedavisinin yapılmayacağını açıkladı.

İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) İsrail’de 7 Ekim’de Supernova Festivali’ne yönelik baskınının ardından İsrail Hükumeti’nin Filistin’i abluka alarak başlattığı savaş altıncı gününe girdi.

İsrail, Filistin’deki elektrik ve su gibi pek çok yaşamsal hizmete erişimi kısıtlarken İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel ise Hamas’ın saldırısında yaralı bulunan Filistinlilerin tedavi edilmeyeceğini açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya mektup yazan Moshe Arbel, “Sağlık sistemi bu zor zamanlarda İsrail askerlerinin tedavisine ve gelecek olana hazırlıklı olmaya odaklanmalıdır” dedi.

Arbel, konuyla İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) veya İsrail Cezaevi Hizmetleri’nin ilgilenmesi gerektiğini savunarak Sağlık Bakanlığı olarak bu kurumlara gereken yardımı yapacaklarını söyledi. Arbel, bu durumun yerine getirilmesi için Netanyahu’dan acil talimat talebinde bulundu.

Hamas-İsrail savaşında 6. gün! Gazze’ye gece boyu bomba yağdı! Ölü sayısı 2 bin 400’ü aştı