İsrail ‘yanlışlıkla’ dedi! Akile’nin ölümüne uluslararası soruşturma talebi

Yayın tarihi: 6 Eylül 2022 Salı 12:02 pm - Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı 12:02 pm

Batı Şeria’da 11 Mayıs tarihinde vurulan gazeteci, Şirin Ebu Akile’nin ölümü ile ilgili İsrail’den açıklama yapıldı. Ebu Akile için, “Yanlışlıkla öldürülmüş olma olasılığı yüksek” denilen raporun yayınlanmasının ardından Al Jazeera televizyonu bağımsız uluslararası soruşturma açılmasını istedi.

İsrail yönetimi Şirin Ebu Akile’nin ölümüyle ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Yayınlanan raporda, “Özel bir görev gücü tarafından yürütülen bir dizi soruşturmanın tamamlanmasının ardından, Sayın Ebu Akile’yi vuran silahın kaynağını kesin olarak belirlemenin mümkün olmadığı görülüyor. Ancak, Ebu Akile’nin, İsrail ordusu askerlerine hayati tehlike arz eden gelişigüzel yaylım ateşi açıldığı bir çatışma sırasında, Filistinli silahlı kişiler olarak tanımlanan şüphelileri hedef alan İsrail ordusunun ateşiyle yanlışlıkla öldürülmüş olma olasılığı yüksektir.” denildi.

İsrail’in raporunun ardından Al Jazeera’dan yazılı açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, İsrail ordusunun, Ebu Akile suikastındaki sorumluluğunu açıkça kabul etmemesinin kınanarak, “zımni itirafla, suikastın cezai sorumluluğundan kurtulmanın hedeflendiği” aktarıldı.
Açıklamada, Ebu Akile, ailesi ve tüm gazeteci arkadaşlarına adaletin getirilmesi için soruşturmayı bağımsız uluslararası bir kurumun üstlenmesi istendi.

Şirin Ebu Akile’nin ailesinden Biden’a görüşme talebi