İsrail uçuşları için art arda iptal kararları

Yayın tarihi: 9 Ekim 2023 Pazartesi 2:25 pm - Güncelleme: 9 Ekim 2023 Pazartesi 2:25 pm

Hamas ve İsrail arasındaki çatışma üçüncü gününde devam ederken, bazı hava yolu şirketleri İsrail’e uçuşları iptal ettiğini duyurdu.

İsrail’in saldırılarında Gazze’de 91’i çocuk olmak üzere 493, Batı Şeria’da 15 kişi yaşamını yitirdi. İsrail’de de 700’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Hava yolu şirketleri, İsrail uçuşlarını askıya aldığını duyurdu.

AİR FRANCE YENİ BİR EMRE KADAR UÇUŞLARI DURDURDU

Fransız hava yolu şirketi Air France’ın, İsrail’in başkenti Tel Aviv’e uçuşlarını yeni bir emre kadar durdurduğu belirtildi.

FAS KRALİYET HAVA YOLLARI UÇUŞLARI 13 EKİM’E KADAR İPTAL ETTİ

Fas Kraliyet Hava Yolları, İsrail’e uçuşların 13 Ekim’e kadar iptal edildiği kaydetti.

AİR CANADA UÇUŞLARI ASKIYA ALDI

Kanada’nın Air Canada hava yolu şirketi, Tel Aviv’e uçuşları askıya aldığını duyurdu. Bölgedeki durumun takip edildiğini bildiren hava yolu şirketi, durum düzelir düzelmez uçuşlara devam edileceğini açıkladı.

AMERİCAN AİRLİNES 7-21 EKİM ARASINDA UÇACAK YOLCULARA DEĞİŞİKLİK HAKKI TANIDI

American Airlines, 7-21 Ekim arasında Tel Aviv’e uçacak yolcularına değişiklik hakkı tanıdı.

UNİTED AİRLİNES 7-14 EKİM ARASINDA UÇACAK YOLCULARA DEĞİŞİKLİK HAKKI TANIDI

ABD hava yolu şirketlerinden United Airlines da yolcularına 7-14 Ekim arasında Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na yapılacak uçuşlarda aynı hakkı tanıdı.

DETA AİRLİNES BU HAFTAKİ UÇUŞLARI İPTAL ETTİ

Amerikan hava yolu şirketi Delta Airlines ise bu haftaki Tel Aviv uçuşlarının iptal edildiğini ve yolcular için gerekli düzenlemelerin yapılacağını duyurdu.

LOT DA 8 EKİM UÇUŞLARINI İPTAL ETMİŞTİ

Polonya’nın ulusal hava yolu şirketi LOT da 8 Ekim Tel Aviv uçuşlarını iptal etmişti.

SENDİKA ÜYELERİNDEN UÇMAYI KABUL ETMEMELERİNİ İSTEDİ

American Airlines hava yolu şirketi pilotlarını temsil eden sendika, “bölgede yaşanan kargaşa” nedeniyle üyelerinden İsrail’e uçmayı kabul etmemelerini istedi. Sendika Başkanı Ed Sicher, sendika üyelerine gönderdiği e-postada, bölgenin güvenliği sağlanana kadar şirket pilotlarının İsrail’e uçmamaları gerektiğini vurguladı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI İSRAİL’DEKİ VATANDAŞLARINI UYARDI

ABD Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki uçuş iptallerini hatırlatarak ülkeden ayrılmak isteyen vatandaşlarının uçuşları gözden geçirmelerini önerdi. Bakanlık, Gazze’den güvenli bir şekilde ayrılmak isteyen vatandaşlarına, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı’nın durumunu kontrol etmelerini tavsiye etti.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 100’ün üzerinde konut tamamen yıkıldı