İsrail Suriye’de İran elçiliğini vurdu: İkisi general sekiz ölü

Yayın tarihi: 1 Nisan 2024 Pazartesi 8:27 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 8:48 am

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’in, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği saldırıda ikisi general 8 kişinin öldüğünü duyurdu. İran, “hızlı, doğrudan ve güçlü” şekilde karşılık vereceğini duyurdu.

İran basınında İsrail’in İran’ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlediği, saldırıda iki önemli general yaşamını yitirdi. Devrim Muhafızları Ordusu, saldırıda ikisi general 8 insanın öldüğünü açıkladı.

Tesnim Haber Ajansı, saldırıda İran’ın Şam Büyükelçiliği yerleşkesindeki konsolosluk binasının hasar aldığını, yerel kaynaklara göre 5 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Suriye’nin devlet haber ajansı SANA’nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde, Şam’ın Mezze Mahallesi’ndeki bir binanın, İsrail güçlerince hava saldırısıyla hedef alındığı iddia edildi. Haberde, “Hava savunma sistemleri bazı düşman füzelerini havada karşıladı ve düşürdü” ifadesi kullanıldı. Saldırıda Şam’daki İran Konsolosluğu ve çevresindeki binaların da zarar gördüğü kaydedildi.

Öte yandan Tesnim Haber Ajansı hava saldırısında Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi’nin hayatını kaybettiğini duyurdu. Zahidi’nin bir dönem Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü’nün Suriye ve Lübnan sorumlusu olarak görev yaptığı belirtildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan yapılan açıklamada, İsrail tarafından füze saldırısı düzenlenen füze saldırısında Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ve Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi ile 5 yetkilinin öldüğü belirtildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimlerinin ise Hüseyin Emanullahi, Mehdi Celaleti, Muhsin Sadakat, Ali Aga Babayi ve Ali Salihi Ruzbehani olduğu açıklandı.

İRAN BÜYÜKELÇİSİ: İSRAİL’E HIZLI VE DOĞRUDAN KARŞILIK VERECEĞİZ

Saldırının ardından İran resmi haber ajansı IRNA’ya açıklama yapan İran’ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi, İsrail’in büyükelçilik yerleşkesindeki konsolosluk binasını F-35 savaş uçaklarından fırlatılan 6 füzeyle hedef aldığını belirtti.

Ekberi, İsrail’in saldırısına ülkesinin “hızlı, doğrudan ve güçlü” şekilde karşılık vereceğini söyledi.

Erdoğan’ın mitinginde “İsraille ticaret” sloganı atan gruba gözaltı

Kaynak: AA