İsrail ne yapacağını şaşırdı! ‘Kanıt’ diyerek başlattığı video yalan çıktı

Yayın tarihi: 19 Ekim 2023 Perşembe 10:50 am - Güncelleme: 19 Ekim 2023 Perşembe 7:02 pm

İsrail, Gazze‘deki hastane saldırısı sonrasının havadan görüntülerini yayınlayarak bomba atmadıklarını öne sürdü. İletişim Başkanlığı’nın incelediği videoda ise İsrail’in hastaneye vurduğu görüldü. İsrail saldırının yaşandığı gün önce hastane çevresini hedeflemediklerini açıklamış ardından da saldırının yakınlarının hedeflendiğini açıklamıştı.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze’de 471 kişinin hayatını kaybettiği Baptist Hastanesi’nin saldırı sonrası havadan görüntülerini yayınladı. IDF, hastanenin yanındaki binaların zarar görmemesini bomba atmadıklarının kanıtı olarak sundu.

IDF’nin açıklaması şu şekilde:

“Filistin İslami Cihad terör örgütü tarafından başarısız bir fırlatmayla vurulan Gazze şehrindeki hastanenin sabah saatlerinden çekilen görüntüleri. Filistin İslami Cihad’ın başarısız fırlatması sonucu oluşan hasarın hastanenin yanındaki park alanında olduğu ve bir saldırı kraterine benzemediği görülüyor. Ayrıca hastanenin yanındaki binaların da zarar görmediği görülmektedir. Bu da IDF’in bu bölgeye bomba atmadığının bir başka kanıtıdır.”

Dezenformasyon ile Mücadele Merkezi ise sosyal medyadan videoyu inceleyen bir gönderi paylaştı. Söz konusu paylaşımda şunlar yazıldı:

Görüntülerin ham halinde de görüldüğü gibi, Gazze’den çıkan roketlerin yönü ile hastanenin konumu ters yöndedir. Ayrıca Hamas roketlerinin karanlıkta bıraktığı iz açıkça görülmektedir. Bu izler, roketlerin fırlatma alanı ve gidiş yönünün belirlenmesini kolaylaştırmaktadır. Hastane bölgesindeki patlamalar, sol üst köşede görülen ve Gazze’den atılan roketlerle ilgisi olmayan bir parlamanın hemen ardından gerçekleşmektedir.”

ABD’de Yahudilerden Kongre binasında ‘Filistin’ eylemi! “Gazze kuşatmasına son”