İsrail Hamas’ın öldürdüğünü iddia ettiği bebeklerin fotoğraflarını paylaştı

Yayın tarihi: 13 Ekim 2023 Cuma 12:47 am - Güncelleme: 13 Ekim 2023 Cuma 12:47 am

İsrail Başbakanlık Ofisi, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de başlattığı saldırılarda öldürüldüğü iddia edilen bebeklerin ceset fotoğraflarını paylaştı.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik başlattığı saldırılar çatışmaya dönüştü. İsrail’in verdiği karşılıklarla birlikte her iki tarafta da çok sayıda can kaybı yaşandı. Savaşta altıncı gününün sonunda 1.417 Filistinli, 1.300 İsrailli hayatını kaybetti.

Kanlı savaşta bir iddia ise ortalığı karıştırdı. İsrail’deki i24 televizyonu muhabiri, bir askerden 40 bebeğin kafasının kesildiğini duyduğunu söyledi. 2023’ün başlarında ‘tüm Filistin köylerini yok etme’ çağrısı yapan 71. Birlik’ten David Ben Zion, 10 Ekim’de i24’e verdiği röportajda “(Gazze’den gelen unsurların) çocukların ve kadınların kafalarını kestiklerini” iddia etti.

Filistin ise iddiaları yalanladı.

İSRAİL FOTOĞRAF PAYLAŞTI

İsrail Başbakanlık Ofisi ise, Hamas’ın öldürdüğü iddia edilen bebeklerin cesetlerinin fotoğraflarını X sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Paylaşıma, “Bunlar Hamas canavarları tarafından öldürülen ve yakılan bebeklerin korkunç fotoğraflarıdır. Hamas insanlık dışıdır. Hamas IŞİD’tir” notu düşüldü.

Paylaşılan fotoğraflardan birinde vücudu kanlar içinde bir bebek, diğer ikisinde de ceset torbası içinde yanmış bir bebek görülüyor.

Diğer yandan, İsrail ordusu, dün Business Insider’a yaptığı açıklamada, “ölülere saygısızlık” olmasın diye “bebek iddialarıyla” ilgili soruşturma başlatmayacağını bildirdi.

Hamas ise “İsrail işgalinin, çoğu savaş suçu ve soykırım olan suçlarını ve katliamlarını örtbas etmek için yalan ve uydurmalarla dolu propagandasına destek verilmesini” kınadığını açıkladı.

– Olay yerini gören muhabirler “bebek iddialarını” doğrulamadı