İsrail Gazze’de yardım bekleyen sivilleri vurdu! 20 ölü

Yayın tarihi: 15 Mart 2024 Cuma 8:18 am - Güncelleme: 15 Mart 2024 Cuma 8:36 am

İsrail ordusu, bir kez daha Gazze’de yardım bekleyen sivilleri hedef aldı. Saldırıda 20 Gazzeli öldü 155 kişi de yaralandı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail Gazze Şeridi’ndeki Kuveyt Kavşağı’nda insani yardım bekleyen Filistinlileri vurdu. Saldırıda 20 kişinin öldüğü, en az 155 kişinin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, yaşananların, İsrail’in yeni ve korkunç bir katliam yapma yönündeki önceden planlanmış niyetini gösterdiği vurgulandı.

Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 184’e yükseldi

Açıklamada, Kuveyt Kavşağı’nda zorlu saha durumuna rağmen ölü ve yaralıların tahliye sürecinin devam ettiği belirtilerek, hastanelere ulaşan yaralıların sağlık durumunun ciddiyeti nedeniyle ölü sayısının artabileceği kaydedildi. Dün de Refah’ta Birleşmiş Milletler’e ait gıda dağıtım merkezi hedef alınmış; 5 kişi hayatını kaybetmişti.

“BİLEREK VURUYOR”

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, “Dünya, işgalci İsrail’in suçlarını engellemekten tamamen aciz durumda. Filistin halkımıza yönelik soykırım savaşını durduramamasından ABD yönetimini sorumlu tutuyoruz” ifadelerine yer verdi.

İsrail’in Gazze’de yardım bekleyenlere karşı her gün katliam yapmaya devam ettiğini belirten Sevabite, “İşgalci İsrail, vatandaşların yardım beklediği yerlerin koordinatlarını biliyor ve onları kasten hedef alıp öldürüyor” dedi.

 

Kaynak: AA