İsmailağa’dan açıklama: Yusuf Ziya Gümüşel’in cemaatimizle ilgisi yoktur

Yayın tarihi: 8 Aralık 2022 Perşembe 2:37 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2022 Perşembe 2:37 pm

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı yöneticisi Yusuf Ziya Gümüşel‘in kızını altı yaşındayken ‘evlendirdiği’ ve yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına yönelik fotoğraflar ve ses kaydı ortaya çıktı. İsmailağa, Gümüşel’in tarikatları ile ilgisi olmadığını iddia etti.

Türkiye’nin gündemine oturan skandalda sular durulmuyor. İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı yöneticisi ve tarikat sözcüsü Geylani Karaslan, dün TELE1’e yaptığı açıklamada kızını 6 yaşında evlendirdiği ortaya çıkan Yusuf Ziya Gümüşel’in vakfın kurucusu olduğunu belirtirken, İsmailağa’dan tam tersi bir açıklama geldi.

Tarikatın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, “Yusuf Ziya Gümüşel’in cemaatimizin lideri, yetkilisiymiş gibi yapılan haberler asılsızdır. Kendisinin camiamıza gönül bağı olmakla beraber cemaatimizde ve vakfımızda herhangi bir resmî görevi ve yetkisi yoktur, olmamıştır.” denildi.

AKP’li ilçe başkanının 6 yaşındaki kızını evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel’le fotoğrafı çıktı

YÖNETİCİ “HOCAEFENDİ” DEDİ

Hiranur Vakfı Karaaslan, TELE1’e yaptığı açıklamada, Gümüşel’e ‘hocaefendi’ diye hitap ederek vakfın kurucusu olduğunu söyledi.

İSMİNİ SİLDİLER

Öte yandan skandalın gündeme gelmesinin ardından Hiranur Vakfı’nın internet sitesinden yönetim kurulu üyeleri ve Yusuf Ziya Gümüşel’in ismi kaldırıldı.

Hiranur Vakfı için müfettiş görevlendirildi!

TARİKAT KENDİYLE ÇELİŞTİ

İsmailağa tarikatından yapılan açıklamada ise bağlantının yalnızca ‘gönül bağından’ ibaret olduğu iddia edildi. Ancak tarikata bağlı çalışan Hiranur Vakfı’nın kurucusu olduğu öğrenilen Gümüşel’in tarikat adına çok sayıda faaliyeti yürüttüğü biliniyor.

Kılıçdaroğlu’ndan 6 yaşındaki çocuğa tecavüze sert tepki!

Tarikatın açıklamasının tamamı şöyle:

Son günlerde belli çevreler eliyle gündemde tutulduğu görülen çirkin iddiaların camiamızla bir bağlantısı yoktur.

Söz konusu iddialarda adı geçen Yusuf Ziya Gümüşel’in cemaatimizin lideri, yetkilisiymiş gibi yapılan haberler asılsızdır.

Kendisinin camiamıza gönül bağı olmakla beraber cemaatimizde ve vakfımızda herhangi bir resmî görevi ve yetkisi yoktur, olmamıştır.

Mahmud Efendi Hazretlerimizin ve hocalarımızın “resmî nikâh kıyılmadan dinî nikâh kıyılmaması” hususundaki hassasiyetleri kamuoyunca bilinmektedir.

Cemaatimiz bugüne kadar bu hassasiyetlere aykırı olan herhangi bir olumsuz duruma konu olmamıştır.

Söz konusu iddialar üzerinden cemaatimiz ve vakfımız hakkında ortaya atılan itham ve iftiralara karşı kamuoyumuzu sağduyuya davet ediyoruz. Müfteriler hakkında da gerekli hukukî süreç başlatılacaktır.

Anlaşıldığı kadarıyla bu mesele ailevî bir mesele olup, aile tarafından yapılan açıklamada da “iddiaların iftira olduğu” kamuoyuyla paylaşılmıştır. Aile içerisindeki bu açıklamalardan sonra bize düşen, yargılama sonucunu beklemek, dedikodu ve iftiralardan sakınmaktır.