AKP’li ilçe başkanının 6 yaşındaki kızını evlendiren Yusuf Ziya Gümüşel’le fotoğrafı çıktı

Yayın tarihi: 8 Aralık 2022 Perşembe 8:48 am - Güncelleme: 8 Aralık 2022 Perşembe 4:35 pm

AKP Ataşehir İlçe Başkanı ve eski Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in çocuk istismarıyla gündeme gelen İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’le fotoğrafı ortaya çıktı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, AKP Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem’in Sancaktepe Belediye Başkanlığı döneminde 6 yaşındaki kız çocuğunu evlendirdiği ortaya çıkan Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’i makamında ağırladığı fotoğrafı paylaştı.

Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“İktidarda fotoroman çekmeye meraklı bir kişi var zannediyorduk! Belediye başkanıyken çocuk istismarcılarına en büyük desteği veren, şimdi de AKP Ataşehir ilçe başkanı olan İsmail Erdem’i üzülerek ve utanarak takdimimdir.”

İSMAİL ERDEM’DEN AÇIKLAMA

Kaftancıoğlu’nun paylaşımının ardından Birgün’e konuşan İsmail Erdem, ““Her türlü çocuk istismarına, çocuğa uygulanan şiddete veya cinsel cinsel istismara şiddetle karşıyız. Nefret ediyoruz ve şiddetle kınıyoruz. Orada öyle bir şey olmuş ise nefretle, şiddetle aynı şekilde kınıyoruz. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun bizim resmimizi kullanması siyasi ahlaka sığmayan hareketler. Yıllardır siyaset yapıyorum, STK’ların içerisindeyim ve şuana kadar milyonların üzerinde fotoğraf karemiz vardır. Benimle fotoğraf çektirmek isteyen, esnafa selam verirken tokalaşırken insanların sicil kaydına mı bakıyorum?” dedi.

 

Kılıçdaroğlu’ndan 6 yaşındaki çocuğa tecavüze sert tepki!