İsmail Saymaz’dan çarpıcı iddia! “3 bakanın kellesi gidebilir”

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 8:52 am - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 8:52 am

Gazeteci İsmail Saymaz, AKP’nin içerisinde 5 ismin 31 Mart’ın sorumlusu olarak görüldüğünü, 3 bakanın ise Erdoğan tarafından başarısız görüldüğünü ve hükümetin birinci yılında değişebileceğini yazdı.

Türkiye’de 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’ne CHP’nin başarısı damga vurdu. Birçok belediye kaybeden AKP’nin oylarındaki erime ise dikkat çekti.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü Gazetesi’ndeki yazısında AKP’nin içerisinde Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Yusuf Ziya Yılmaz, Erkan Kandemir ve Fatih Şahin’in seçim sonuçlarından sorumlu olarak görüldüklerini yazdı. 5 isim için ‘kellesi gidebilir’ diyen Saymaz, 3 bakan için de aynı tabiri kullandı. O bakanlar ise Yılmaz Tunç, Abdulkadir Uraloğlu ve Alparslan Bayraktar.
Saymaz yazısında şu ifadeleri kullandı:

AKP İÇERİSİNDEN 5 İSİM

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden sonraki ilk Merkez Yürütme Kurulu toplantısında, iddiaya göre, “Ben dahil hiç kimse sorumluluktan kaçamaz” dedi.

İstifa etmenin bile mümkün olmadığı AK Parti’de Erdoğan’dan hesap soracak bir tabanın ya da teşkilatın varlığından söz etmek, meleklerin cinsiyetini tartışmakla bir… Bir ‘Tayyibiye Cemaati’ne dönüşmüş AK Parti’de, sadece Erdoğan kelle alabilir. Ve zaten onun da eli kulağında.

Duyduğum o ki…

31 Mart’ın sorumlusu olarak gösterilen Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Genel Sekreter Fatih Şahin’in kellesi gidebilir.

Gençlik kollarından yetişen Kandemir, Şahin ve İzmir adayı Hamza Dağ, geçen yılki kurultayda AK Parti’nin yönetimini biçimlendirmişti.

Üç bakanın da kellesi gidecekler arasında adı anılıyor.

“YILMAZ TUNÇ PASİF, URALOĞLU BEKLENEN PERFORMANSI GÖSTEREMİYOR, BAYRAKTAR POLİTİKA ÜRETEMİYOR”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç teşkilata hakim olamadığı ve pasif olduğu; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu beklenen performansı gösteremediği; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da politika üretemediği için Erdoğan tarafından başarısız bulunuyor. Bu üç bakan hükümetin birinci yılında değiştirilebilir.”

AKP karışıyor! Metin Külünk’ten Osman Nuri Kabaktepe ve seçimi kaybeden adaylara çağrı

Kaynak: TELE1